Magazin

Dunja i Vladimir su umesto života u Švedskoj odabrali Zlatar i nisu se pokajali

U poslednje vreme primetan je trend povratka na selo mladih parova. Jedan od takvih parova su i Dunja i Vladimir Ristanović.

Da bogatstvo i novac nisu garant za sreću pokazuju ovo dvoje mladih ljudi, koji su „američki san“ i „švedsku sigurnost“ zamenili za zlatarske vrleti. Posao u Švedskoj bio je obezbeđen i koferi su bili spakovani, ali je seoska kućica na Ojkovici odnela pobedu i odustali su od puta.

– Ja sam pogledao te neke poslove preko interneta i prelomili smo da nam je mnogo lepše ovde, nego da idemo u tamo neki strani svet, da imamo dosta novca, a da budemo nesrećni – kaže za 150 minuta Prve TV Vladimir Ristanović, programer.

Oni su pre šest godina kupili ovu kuću na obroncima Zlatara kako bi se tu družili sa prijateljima. Netaknuta priroda i čist vazduh učinili su da Beograd zamene selom.

Prve komšije su im udaljene kilometar, a prošle godine su učili i kako da suše meso. Sve im je to novo, ali uče.

– Naravno da je bilo poteškoća, u smislu da nikad ništa nismo radili oko zemlje. Uglavnom se bavimo biljkama, beremo koprive, pravimo čajeve, sirupe i džem od šipurka – kaže Dunja, koja je diplomirani ekonomista, prenosi B92.

Zimi se druže sa lovcima, a nabavili su čamac i planiraju da se oprobaju kao ribolovci na Zlatarskom jezeru.

Kako je Dunja rekla, njen cilj je da se, kada ona dobije decu, i kada se još dece u okolini rodi, konačno otvori škola u Ojkovici, koja je trenutno prazna.

Srbislavi i Vasiliju dosadio je posao od 9 do 5, vratili su se prirodi i sada žive od drveta

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

50 Shares
Share via
Copy link