Magazin Novi Sad

Za požar u zgradi u Novom Sadu krivi lap-top i nelegalna gradnja

liman
Foto: 021.rs

Požar u stambenoj zgradi na Limanu, u kom su dva stana i krov u potpunosti izgoreli, bukteo je satima zbog nepropisne gradnje na tavanu višespratnice.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, vatrogasci su tokom gašenja na zajedničkom tavanu “pronašli” prostor od oko 50 kvadratnih metara čiji su zidovi onemogućavali prohodnost tavanske konstrukcije.

Dodatna otežavajuća okolnost je što su zidovi bili puni trske, koja je planula munjevitom brzinom.

– Požar je izbio na poslednjem spratu u dupleksu na prvom ulazu u zgradu. U stanu su se nalazile majka i ćerka koje su, kada su videle kako lap top varniči, samo napustile stan i izašle pred zgradu. Kada su vatrogasci napokon pozvani, plamen je već bukteo tavanskim prostorom – kaže izvor Nova.rs iz uviđajne ekipe, koja s još uvek nalazi na licu mesta u ulici Jožefa Marčoka 3 – 5.

Prema njegovm rečima, iako su vatrogasci vrlo brzo reagovali i odmah počeli da gase vatru, na tavanu ih je dočekao problem zbog kog se požar raširio na oba ulaza i ceo krov.

– Zgrada ima dva ulaza i zajednički krov. Međutim, vatrogasci iznutra nisu mogli odmah da se probiju odmah do izvora plamena, jer je neko betonskim zidom bukvalno zazidao deo tavana! Morali su da razvaljuju zidove”, kaže naš sagovornik, napominjući da je trska koja je verovatno korištena za izolaciju dodatno pogoršala stanje. Da stvar bude još gora, vatra se krovom proširila i na drugi deo krova, iznad broja 5, gde su vatrogasci zatekli gomile stare bele tehnike i guma od automibila, koje su satima tinjale i gorele.

Požar na Limanu gašen je više od četiri sata. U njemu nije bilo povređenih, a stanari zgrade su privremeno smešteni u Hotelu Vojvodina.

Zvaničan uzrok požara još nije saopšten.

Intrigantna slika iz zapaljenog stana u Novom Sadu, sve izgorelo osim jedne knjige (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

151 Shares
151 Shares
Share via
Copy link