Magazin Svet

Najveća stipsa na svetu štedi na svemu, novac ne daje čak ni za WC papir (VIDEO)

zena-wc-papir
Foto: Printscreen/YouTube/TLC UK

Kejt Hašimoto već tri godine živi u Njujorku, gradu u kojem s prosečnom srpskom platom ne bismo preživeli ni nedelju dana. Međutim, Kejt uspeva i sa manje – vremenom je naučila da štedi na mnogim stvarima, nekih se potpuno odriče, za neke se cenka, za neke razmenjuje.

– Uvek se trudim da platim što je manje moguće… Generalno pokušavam da potpuno izbegnem trošenje novca – objašnjava Kejt, koju vidimo kako cenu košulje u second hand radnji pokušava da sa 10 dolara spusti na pet.

Voli buvljake baš zbog toga što su cene „fleksibilne“, a otkriva i da postoje posebna mesta na kojim se ne koristi novac, nego se stvari razmenjuju sa drugim ljudima – donese nešto što joj ne treba i uzme besplatno ono što želi, prenosi Nova.

Neretko kopa po smeću, ide po raznim promocijama svega i svačega, a stančić joj je pun stvari koje bi većina ljudi smatrala đubretom.

Uključujući „krevet“ – napravljen od prostirki za jogu koje je neko bacio.

Ipak, lična higijena je najproblematičnija. Kejt uzima ubruse iz javnih toaleta i koristi ih po više puta, veš „pere“ kad se tušira, a nakon obavljanja nužde umesto WC papira koristi – vodu i sapun.

Evo kako da, uz pomoć 10 savršeno jednostavnih trikova, olakšate život i uštedite

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link