Lifestyle Magazin

Šta je suština srećne porodice? Zadovoljna žena!

devojka-tuzna

Uloga žena se kroz vekove menjala. Stvari su nekada bile jasna. Žene su sedele u kući i brinule o deci, a muškarci su donosili novac i hranu na sto. Danas to više nije tako. Ili jeste. Danas imaju milion obaveza, porodicu i uspešnu karijeru. Ili nemaju?

Šta je od ta dva bolje? Šta je suština srećne porodice? To nam danas otkriva popularni ruski motivacioni govornik Aleksandar Palijenko.

“Ženo, kada imaš nešto da kažeš, kaži. Kada potiskuješ i ćutiš, tada izdaješ svoje voljene. Žena ne mora da objašnjava zašto, ali je važno da kaže kako se oseća.

Kada se žena brine za decu, ona ne ispunjava sebe i svoju energiju neispunjenosti prenosi na decu. Na deci se to odražava kroz narušeno zdravlje, probleme i upadanje u nevolje, piše Still.

Porodica može da se raspadne ako žena:

– Imate potencijal, ali ga ne koristite do maksimuma;

– Uništavate svoju porodicu zanemarujući samu sebe; smatrajući da ste ništa, da vaše ime i postojanje ne znači ništa. Umereni ste, stidljivi, nesigurni; vi tada postajete glavna pretnja.

Sa druge strane, kada ste srećni, ispunjeni, komunicirate na jednakom nivou s članovima porodice, osećate se kao žena i ne povlađujete svima zanemarujući sebe, tada svoju energiju pretvarate u energiju sreće i zadovoljstva.

Tu sreću i zadovoljstvo tada prenosite na decu i muža.

Kada žena kaže: Ne volim tog kolegu ili projekat, muž ne treba da pita zašto. Žena mora da izrazi svoja osećanja, a muškarac mora da je razume. Mora da razume da ako nema pozitivne i kreativne energije u ženi, nešto ozbiljno nije u redu. I nije ni važno zašto, važno je da se to promeni.

Ako žena želi da postigne više, muškarac treba da joj bude podrška. Kasnije će zajedno uživati u zadovoljstvu koje će pružiti plodovi njene kreativnosti, truda, rada i pozitivnosti.

Razvoj muškarca takođe utiče na ženinu energiju

Ako se muškarac razvija, a žena ne, žena neće voleti njegov posao i uspeh, koliko god novca donosio, jer novac ne može da nadomesti osećaj ispunjenosti.

Zato je ideja da muškarac zarađuje, a žena sedi kod kuće, brine o kući i deci (naravno, ukoliko joj to nije dovoljno), nije dobra.”

Monah Arsenije sa Ostroga tvrdi da uzrok svih bolesti i muka leži u uništavanju žene

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Nemojte tako olako osuđivati, mislim da se ipak čuvaju te neke porodične vrednosti koje su nas održale svo ovo vreme..pa dovoljno je samo zaći po kafićima i noćnim klubovima…jasno se vide budući porodični ljudi, majke, očevi… a sledeći stepenik su rezne farme, zadruge..gde javno iskazuju praktično stečeno “znanje”….i…ide Srbija….

87 Shares
Share via
Copy link