Lifestyle

Žena postaje dama kada se oseća dobro

Ona je mlada i ima samo 21 godinu, studira na Tehnološkom fakultetu, na smeru industrijski dizajn tekstilnih proizvoda, a već sama vodi butik sa unikatnom garderobom koju sama dizajnira. Sandra Milenković živi i radi u Nišu, a za Luftiku govori o modi i svom iskustvu koje je imala sa novosadskim šminkerima.

caka-moda-krzno
HDR studio

Zbog čega je važno devojka ima makar jednu unikatnu stvar u garderoberu?

– Najvažnije da bi bila drugačija, posebna i primećena. Polazim od sebe, zaista mi je bitno da, kako drugim stvarima, tako i svojom garderobom izdvojim sebe iz mase i stvorim sopstveni unikatni stil. Ipak ne sme se izostaviti činjenica da dama izgleda najlepše kada je na njoj garderoba u kojoj se oseća dobro.

Zašto si odlučila da sama sebi budeš model?

– Garderoba koju ja dizajniram je jako slična onoj iz mog ormara i ja se u njoj osećam fantastično i to se vidi na slikama. Kada je fotografija u pitanju želim da i tu ostavim svoj pečat.

Gde crpiš inspiraciju?

– Dizajnerstvo i moda mi nikada nisu bili strani. Oduvek me je jako zanimao proces stvaranja dobrog komada garderobe. Svetski vodeći trendovi, atraktivne javne ličnosti i razni blogovi mi često daju inspiraciju. Trudim se da što više sebe dam pri samom dizajniranju.

caka-moda-haljina
HDR studio

Kako je došlo do toga da budeš i model za šminkanje?

– Iskrena da budem, to se desilo sasvim spontano. Moja draga prijateljica me je predložila ekipi koja radi edukaciju šminke, što su oni prihvatili. Upoznala sam dosta mladih i kreativnih ljudi, među kojima je i novosadska šminkerka Natalija Erdeljan, zaista prelepo iskustvo.

Kome je namenjena tvoja garderoba?

– Svim damama koje žele da pokažu svoju ženstvrnost i stil. Godine nikada nisu granica.

caka-moda-pink
HDR studio

Zbog čega devojke kupuju tvoju garderobu?

– Pre svega u mom butiku ‘7 design’ zaista mogu da nađu nešto drugačije, nešto sa stilom. A stil je prezentacija sebe, a da pri tom ništa ne govorimo. I što je jako važno otvorena sam za svaku vrstu saradnje sa klijentima.

caka-dizajn
privatna arhiva

Koliko je teško dizajnirati i sam držati butik?

– Teško je, mada mi članovi porodice dosta pomažu i zahvalna sam na tome. Podrazumeva se da to vuče dosta obaveza i odgovornosti, ali je zanemarljivo u odnosu na zadovoljstvo koje pruža.

Više fotografija pogledajte u galeriji

Više o aktuelnim trendovima za proleće

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentar

Klikni da objaviš komentar

80 Shares
Share via
Copy link