Lifestyle

Zbog čega je Novi Sad grad ljubavi?

Kad su mi predložili da pišem o ljubavi, prisetila sam svoje prve. Od malena sam zaljubljena u Novi Sad. Zbog čega je za mene Novi Sad grad ljubavi?

Neću vam pisati o sebi. Ne želim da vam delim ljubavne savete. Otac mi je davno rekao da ne vrede ljubavni saveti, jer je svaki odnos drugačiji. Tu teoriju mi je kasnije potvrdio i jedan profesor filozofije, rekavši da na svetu ne postoje dve iste osobe, pa tako ni dva ista odnosa i da treba baciti knjige u kojima su takvi saveti. Zbog toga vas neću savetovati, već ću vam otkriti gde se u Novom Sadu krije ljubav.

srca-novi-sad
Foto: Jovana Rakić©

Možda ste često prolazili gradom, ali niste primetili skrivene znake. Na primer, na Limanu postoji nekoliko iscrtanih srca. Svaki put kada vidim srce sa prethodne fotografije, zapitam se ko li je i zašto nacrtao srce na anteni tako visoke zgrade. Često u glavi smišljam romantičnu priču koja je mogla motivisati nekoga da uradi tako nešto.

Više o najlepšim zgradama u Novom Sadu

srca-ljubav-novi-sad
Foto: Jovana Rakić©

Nedaleko od ovog srca, se krije još jedno, ovog puta na terasi zgrade. I ovo srce ume da isprovocira gomilu pitanja. Zbog čega se ono baš tu našlo? Mislim da nije bilo jednostavno nacrtati toliko srce na terasi. Možda ne znam kako je nastalo, ali znam da ulepšava monotoniju i sivilo zgrada.

srce-novi-sad-grad
Foto: Jovana Rakić©

Postoji još nekoliko simbola ljubavi u ovom gradu. Još jedno srce nalazi se na ulazu u Limanski park. Posebnu simboliku nose natpisi “Mesto za ljubljenje”, ali i važnu poruku. Grafiti sa natpisom „mesto za ljubljenje” su se nalazili na 13 lokacija u gradu, oivičeni belom bojom. Oni predstavljaju javna 4 zida u koja svako može da stane i poljubi koga god želi sve dok druga osoba na to pristaje i dok niko nikog ne ugrožava. Ovi grafiti su nacrtani još pre dve godine, ali su se mnogi od njih vremenom obrisali. Ovaj natpis je ostao u Limanskom parku.

mesto-za-ljubljenje
Foto: Jovana Rakić ©

Možda nisam navela sve simbole ljubavi ovog grada, ali zbog ovih sitnica sam ja zaljubljena u Novi Sad i za mene će on uvek biti grad ljubavi.

Pogledajte koja su najromantičnija mesta u Novom Sadu

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link