Ljubimci

Zašto su mačke naklonjenije ženama?

Mačke, i mužjaci i ženke, više vole društvo žena nego muškaraca, pokazalo je istraživanje Odeljenja za bihevioralnu biologiju Istraživačkoga centra Konrad Lorenz Univerziteta u Beču.

Naučnici veruju da mačke više vole žene iz nekoliko razloga:

  1. Nežniji glas

Ženski glas zvuči nežnije od muškog, a mačke, poput dece, bolje reaguju na mekši glas. Uživaju u slušanju svoje gazdarice kako govori, ali i u činjenici da žene imaju naviku da se više obraćaju svojim krznenim ljubimcima.

  1. Ruke i dodir

Žene generalno imaju finije ruke i dodir od muškaraca. Kada maze mačku, čine to nežnije od muškarca.

zena i macka ljubimac 1

  1. Majčinski instinkt

Žene su rođene sa instinktom za brigu o detetu pa to često prenose i na mačku. Najvažnija potreba svakoga ljubimca je da bude nahranjen, a ako se mačka nalazi u porodici, ženska članica će je najverovatnije hraniti i tako zadobiti njenu naklonost. Takođe, ženska sposobnost za brigu i ljubav prema mački podsetiće ljubimca na brigu koju je primao od vlastite majke.

  1. Karakterne sličnosti

Kao što je pas muškarčev najbolji prijatelj zbog njegove sklonosti ka provođenju vremena napolju, sportu i manjoj urednosti, mačka često bira žene jer su im karakterno sličnije.

  1. Više interakcije

Najvažniji razlog zašto mačke vole žene jeste činjenica da s njima provode više vremena od muškaraca. Što više pažnje dobiju od neke osobe, to su im sklonije. Kao i u ljudskim odnosima, što se više posvetite vašoj mački, većom ljubavlju će vam uzvraćati.

Evo zašto je ruska plava mačka idealan kućni ljubimac

prva

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

14 Shares
Share via
Copy link