Magazin

Žarko Laušević i Mima Karadžić su bili kumovi, nakon kobnog događaja iz ’93. nisu pričali 20 godina

mima i laušević
Foto: Printscreen Collage / Nova S, Balkanskom ulicom / Filmski susreti Niš 2016

Bili su prijatelji i kumovi koje je sudbina razdvojila, a onda i pomirila nakon odlaska još jedne legende domaćeg glumišta.

Glumac Žarko Laušević preminuo je u 63. godini 15. novembra, posle borbe sa teškom bolešću. Brojne javne ličnosti i kolege su se oprostili od njega emotivnim rečima, a jedan od njih je i Mima Karadžić.

– Putuj s anđelima moj dobri kume i pozdravi nam sve drage i voljene, ima ih tamo dosta – napisao je Mima na Instagramu.

Međutim, mnogi ne znaju da njih dvojica fugo nisu govorili.

Naime, Mima Karadžić i Žarko Laušević bili su veliki prijatelji, a Žarko je bio kum na Miminom venčanju sa Sunčicom Ðurić 1992. Posle kobnog događaja 1993. u Podgorici, kad je Žarko iz pištolja CZ-99 ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića, njih dvojica su prekinuli svaki kontakt i nisu pričali 20 godina.

Njihovo pomirenje se dogodilo na sahrani Dragana Nikolića.

– Mima je blizak s porodicom jednog od ubijenih momaka i kad se to desilo, on je prekinuo svaku komunikaciju s Lauševićem. Za sve ove godine nikad ga nije pomenuo, izbrisao ga je iz života – otkrio je ranije izvor Kurira.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mima Karadzic (@karadzicmima)

I dok su ostali glumci priželjkivali Lauševićev povratak u Srbiju, Mima je u intervjuima odbijao da govori o njemu.

Sahrana Dragana Nikolića sve je promenila. Mima i Žarko su tada shvatili koliko su nedostajali jedan drugom, da je život previše kratak, pa su nakon sahrane otišli u kafanu, gde su pričali do ranih jutarnjih sati i pomirili se.

Da podsetimo, Žarko Laušević je bolovao od karcinoma pluća, a i pored teške dijagnoze i terapije pod kojom je bio, do poslednjeg dana života je bio aktivan.

Na premijeri filma „Heroji Halijarda“ gde ga je publika dočekala uz gromoglasan aplauz i ovacije.

Toma Fila nakon vesti o smrti Žarka Lauševića: „Njegovo pismo je najveća uspomena koju čuvam“

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link