Dogadjaji Zabava

Zagrebački Žen svira u CK13

Zagrebački sastav Žen nastupa u četvrtak, 14. jula od 21 sat u Omladinskom centru CK13. Četvoročlani audio-vizuelni sastav Žen osnovan je krajem 2009. u Zagrebu, a čine ga Eva Badanjak (gitara, vokali, sintevi), Sara Ercegović (bubnjevi, sintevi, vokali), Ivona Ivković (bas, sintevi, vokali) i Tanja Minarik (live vizualizacije).

Žen se poigrava rodnim stereotipima, preskače i spaja granice audio-vizuelne umetnosti, priziva putovanje obojeno dvoglasnim, a ponekad i troglasnim porukama utopljenim u progresivnu simbiozu gitare, basa, bubnjeva i sintisajzera. Ako bismo pokušali žanrovski da odredimo šta to tačno Žen svira, najbliža definicija bi bila da sviraju kompleksni indie-rock sa mnogobrojnim stilskim i žanrovskim karakteristikama od post-rocka, kraut-rocka, post-punka, shoegazea, math-rocka sve do dream popa i eksperimentalne elektronike.

Žen je odsvirao brojne koncerte i stekao vernu publiku u široj regiji. Svirali su u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH, Makedoniji, Austriji, Nemačkoj, Slovačkoj, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji, Danskoj i Švedskoj.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Još svirki potražite ovde

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link