Magazin

Ovoliko je Zagorka Dolovac plaćena da ne vidi, ne čuje i ne govori

zagorka dolovac
Foto: printscreen

Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac već godinama ima status mitskog bića u srpskom društvu. Istrajno se pravi da ne vidi najveće kriminalne afere u državi i odbija da procesuira ljude odgovorne za njih, a za to je debelo plaćena.

Savamala, Krušik, Jovanjica, veze državnih funkcionera sa klanom Veljka Belivuka, tragična smrt Vladimira Cvijana, veze ministra Lončara i zemunskog klana, kao ni mnoge druge priče, nisu probudile uspavanu Zagorku Dolovac, niti je podstakle da reaguje na bilo koji način.

Očekivano, ona se nije oglasila nakon novih otkrića povodom rušenja u Hercegovačkoj i informacijama koje je u javnosti saopštio jedini osuđeni u ovom slučaju – policajac Goran Stamenković.

To međutim, nije iznenađenje, imajući u vidu da godinama unazad republička javna tužiteljka odbija da pokrene postupke protiv odgovornih za velike afere, a sumnje da to ne čini zbog toga što su najvećem broju njih umešani ljudi iz vrha vlasti, dodatno su produbljene otkrićem da odlazi na konsultacije u Predsedništvo Srbije i to što je, uprkos nečinjenju, dobila treći mandat.

Radno mesto Zagorke Dolovac, građane Srbije na mesečnom nivou košta, prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, 400.993,01 dinara, dok na kvartalnom nivou (plata na svaka četiri meseca), kao predsednica Državnog veća tužilaca, dobija dodatnih 49.722,66 dinara.

Dolovac je ujedno spada u red funkcionera kojima je tokom mandata najviše rasla plata. Po dolasku na funkciju, 2010. godine, njena plata je iznosila 142.134,00 dinara.

Nekadašnji tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, koji je postupao i u slučajevima organizovanog kriminala, ocenio je svojevremeno da republička tužiteljka Zagorka Dolovac „godinama čini krivična dela“.

– Ne postupa i ne reaguje na slučajeve Кrušika, na rušenje u Savamali, pogibiju u helikopteru… To su produžena krivična dela – zloupotreba službenog položaja. Pa, tužilac mora da radi svoj posao. Ona ne razume taj posao i nema ni jedan radni rezultat – rekao je Vukčević jula prošle godine.

Izvor: Nova

Ko je najmlađi predsednik opštine u Srbiji a koliko zarađuje “najbogatiji” gradonačelnik na jugu?

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
101 Shares
101 Shares
Share via
Copy link