Kolumne

Za Dan zaljubljenih supruzi brisko na akcijskoj ceni, a ljubavnici sat

Povela se oštra debata na internetu zbog izjave bivše modelsice Sindi da je danas ljubavnicama bolje nego zakonitim suprugama. Pomislih kakvo suludo natezanje ljubavnica i supruga oko nečega što nije vredno. To je kao da se borite za uskršenje jaje petnaest dana nakon Uskrsa.

Dakle, apsolutno nepotrebno kvarite stomak, osim ako vam razlozi za da imate to kvarljivo jaje nisu ono čega se plašim, a to je u slučaju ljubavnica neretko korist, a u slučaju zakonitih supruga „održanje porodice na okupu“ makar pucalo po svim šavovima.

U oba slučaja, meni nedovoljni razlozi da bih kvarila stomak. Tužno je biti zakonita supruga čoveka koji švrlja, koji vodi ljubavnicu na putovanja (za suprugu predstavljena kao poslovna), koji ljubavnici za Dan zaljubljenih kupi sat, a ženi Dormeo briska na akcijskoj ceni, eventualno je sutradan, 15. izvede na večeru. Ona se sredi kao za venčanje onomad, jer retke su prilike, pa još ovekoveči kamerom i stavi na mreže uz opis i obavezni hešteg thebesthusabanforever.

Taj the best husband forever tu večeru odradi. Čačka telefon, dopisuje sa sa ljubavnicom, šalje joj srca, pita je šta ima na sebi…a zakonita supruga jede ćevape i rendan kupus i pravi se da ništa ne vidi. Evo, majke mi, sad mi se plače. Ne samo zato što to sebi dozvoljava, već što kapiram da ima milion nekih glupih, ali njoj vaćnih razloga da ostane sa svinjom.

Sutradan će se vratiti normalnim obavezama, deca, posao, domaći, kuvanje, pranje, peglanje, dok se otac porodice (za)jebava sa uglavnom mlađanom ljubavnicom zbog koje je počeo sa dijetom, skida dlake sa guzice (žena mu to nikada ne bi tražila, da se razumemo), polira zube, oblači majicu od elastina da izgleda mlađe.

S druge strane ljubavnica uglavnom ima korist, vodi je na večere, na putovanja, plaća frizere, ako je imućniji silikone, haljine, tretmane oklagijama… Ne sporim da je moguće da se zaljubila, ali jebi ga sa oženjenim prevarantom to ne sluti od starta na dobro, tako da ni njeni razlozi, ako govorimo o emotivnim nisu baš stabilni. Jer taj pomahnitali nečiji suprug vraća se uglavnom na sigurno i toplo kao Lesi. Tamo gde ga čeka opeglano, oprano, skuvano i trosed sa daljinskim u ruci. Kud ćeš bolje?

Jednom dlakavom pardon izdepiliranom guzicom na dve stolice.

Upravo zbog toga cela višedecenijska debata kome je bolje ljubavnicama ili zakonitim suprugama je jalova, jer realno ni jednim ni drugim ovakav primerak nije potreban, osim da ga tucnu ko uskršnje jaje. Jednookratna upotreba pre isteka roka.

Uopšte ne shvatam, čitala sam komentare, zbog čega supruge idu gordo iako znaju za ljubavnice, uz alibi:“Mene on nikada neće napustiti, rodila sam mu decu“. Kakav „dramatično samopouzdanje“ alibi koje se dijagnostikuje simptomima slepila, rastegljive tolerancije i jakim želucem.

S druge strane ljubavnice se busaju „možda je njen suprug, ali mene voli i izvodi“. Kakav ponovo  „dramatično samopouzdanje“ alibi ravan onom dečijem „moj tata je policajac, a moj je inspektor, u tatata“. Dijagnostikuje se ili koristoljubivošću ili zacopanošću level 1000 koja oduzima sposobnost rasuđivanja.

Evo, čitam kako Tošić plaća neka putovanja za svoju navodnu ljubavnicu dok Jelena negira, a deca čitaju.

I mene lepo sramota. Jer nit kapiram tu ljubavnicu (ne zanima me opravdanje sisa mu novac ko pijavica) nit kapiram suprugu koja se srozava pred očima dece, javnosti i sebe.

Pa nije valjda, majku mu, novac važniji od poštovanja sebe?

Nije valjda „porodica na okupu“ važnija od lekcije koju daješ svojoj deci „u redu je da vam suprug danas sutra ima ljubavnicu, trpite kćeri moje”.

Nije valjda muškarac koji vara važniji od ljubavi prema sebi?

Evo, “nisam pametna”.

Sjaj i beda bosanskog ministra Košarca: Ljubavnu aferu sa 17 godina mlađom devojkom obelodanila njegova žena na Fejsbuku

Čitajte Luftiku na Google vestima

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.5K Share
1.5K Share
Share via
Copy link