Magazin Svet

“Yugo” star 36 godina prodat na aukciji za neverovatnih 9.000 dolara (FOTO)

Jugo aukcija
Foto: Twitter/@Bringatrailer

“Yugo neće dugo”, jedna je od brojnih šala na račun najpopularnijeg srpskog automobila, koji je često bio predmet sprdačine, zbog neslavne osobine da vas u ključnim trenucima ostavi na putu.

Međutim, da se “Jugić” i dalje ceni među ljubiteljima automobilizma u Americi, svedoče i dosta visoke cene koje dostiže na oglasima, a sledeći primerak predstavlja pravi raritet.

U pitanju je Yugo GV iz 1987. godine, koji je prodat na aukciji na sajtu Bring a Trailer, i to po (ne tako skromnoj) ceni od skoro 9.000 dolara.

Ono po čemu je ovaj primerak poseban, jeste to što, iako je star 36 godina, očigledno je toliko dobro održavan da izgleda kao nov, piše Srbija Danas.

Kako kažu vlasnici, ovaj Yugo GV je prešao 27.200 kilometara, a trenutno je u Ridžvudu u Njujorku, dok je ranije bio u Ajovi i Minesoti.

Podsetimo se, Yugo se u Americi prodavao u bazičnoj GV verziji sa 1.1 benzinskim motorom od 55 KS (kao i ovaj na aukciji), a tu je bila i sportska GVX varijanti sa 1.3 benzincem i 65 KS.

Snažniji model imao je petobrzinski manuelni menjač, kvalitetnija sedišta i tapacirung, kao i atraktivniju spoljašnjost.

Sveukupno, Zastava je na američko tržište izvezla ukupno 141.511 primeraka modela Yugo.

Izvor: Srbija Danas

Trojica ukrala „Yugo“ dostavljaču u Novom Sadu, policija ih jurila preko pola grada

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link