Magazin Srbija

Vučić u novom dramatičnom Instagram obraćanju: Situacija sve teža, cene rastu (VIDEO)

vucic-aleksandar-2
Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti putem svog Instagram profila. On je saopštio da je situacija sve teža, zbog sukoba u Ukrajini, te da je došlo do dramatičnog rasta cena uglja, struje, gasa, ali i prehrabenih proizvoda.

On je rekao da će država usvojiti određene mere tim povodom, koje će večeras ili sutra saopštiti.

– Poštovani građani Srbije, situacija u Evropi i svetu, a zbog sukoba u Ukrajini je sve teža. Ona je teža iz časa u čas. Upravo zbog toga i u skladu sa tim rukovodstvo Republike Srbije preduzima sve neophodne mere da bi građanima naše zemlje obezbedili normalan život.

Mi ćemo političke izazove, verujem zajednički i ujedinjeno, uspeti da savladamo, ali ekonomski izazovi su sve teži i sve veći. I zato reagujemo i na najveće cene u istoriji i uglja, i struje i gasa i svih sirovina. Dramatično rastu cene i ostalih prehrambenih proizvoda.

Zato je važno da preduzimamo mere i sa tim merama upoznaćemo vas u najkraćem mogućem roku – večeras ili sutra. Bitno je da bez panike reagujemo i ja sam uveren da ćemo sačuvati i stabilnost i mir i dobar život za naše građane – naveo je predsednik u videu.

– Situacija u Evropi i svetu je sve teža, Srbija će zaštititi interese svog naroda i zemlje! – napisano je u opisu videa.

Vučić o glasanju u UN: Kad su u pitanju sankcije, nećemo se pridruživati

157 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap