Magazin

Vučić: SNS ima najstručnije ljude, zato smo objavili rezultate pre RIK-a

vucic-glasanje
Foto: Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Ankari da je rezultate glasanja na referendumu o ustavnim promenama saopštio pre Republičke izborne komisije (RIK), kao što je, prema njegovim rečima, to radio i ranije.

– Mi nismo saopštavali na osnovu uzorka. Mi imamo najbolje softvere, mi imamo najstručnije ljude, imamo ljude na svakom biračkom mestu za razliku od svih ostalih – rekao je Vučić nakon sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari.

Prema njegovim rečima, Srpska napredna stranka (SNS), čiji je predsednik, je mnogostruko sposobnija, opremljenija i stručnija da prikupi sve podatke, da ih tačno izračuna i da ih “pošteno saopšti naciji”.

Posle sastanka sa Erdoganom i sednice Visokog saveta za saradnju dve zemlje, Vučić je za Tv Pink rekao da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu od presudnog značaja i za Srbiju i za Tursku.

Naveo je da je sa Erdoganom razgovarao o svim ključnim regionalnim pitanjima, uključujući dešavanja u Bosni i Hercegovini.

– Razgovarali smo o svemu, o kompletnoj situaciji u regionu, o tome šta znači poštovanje Dejtonskog sporazuma, od poštovanja integriteta BiH, ali i poštovanja integriteta Republike Srpske u okviru BiH – rekao je Vučić.

On je rekao da je na sastanku ukazao na važnost povezivanja i izgradnje infrastrukture i autoputeva.

– Očekujemo da do oktobra završimo put od Kuzmina do Sremske Rače, za godinu i po dana imaćemo moderan autoput do BiH, do Republike Srpske. Rekao sam da je besmisleno da mi gradimo deonicu Požega-Kotroman, ako neće niko da gradi deonicu Višegrad-Sarajevo. Nadam se da će vlasti u BiH, ma koje, doneti adekvatnu odluku, jer bismo time povezali Sandžak sa Sarajevom, ali i Beograd sa Sarajevom – naveo je.

Vučić je rekao da trgovinska razmena Srbije i Turske raste i da je od januara do novembra 2021. iznosila 1,55 milijardi evra.

– Turska raste kao naš spoljnotrgovinski partner, sada je na desetom mestu, pre neku godinu bila je na 18. mestu. Razgovarali smo o turskim investitorima u Srbiji, našli smo najbolju cenu struje za njih. Oni pokrivaju manja mesta, Lebane, Krupanj, Žitorađu, ali i veće gradove kao što su Niš i Leskovac – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je ponovio je raniju izjavu da se neće kandidovati za predsednika SNS i rekao da će “svakako neki pametniji” voditi stranku od maja, juna, aludirajući na pisanje medija da je na stranačkom sastanku to poručio onima koji su vodili kampanju za “ne” na ustavnom referendumu.

Izvori: Beta, FoNet

Tako je govorio Vučić: Nemoguće je da pozovem narod na referendum, izađe 25, 35 odsto i kažem ‘pobedili smo’

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
946 Shares
946 Shares
Share via
Copy link