Srbija

Vučić raspisao vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar

vucic.jpg11
Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaz o raspuštanju Narodne skupštine i raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar, prenosi Nova.

– Na osnovu člana 109. Ustava Srbije, na obrazloženi predlog Vlade od 30. oktobra donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine. Donosim odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 17. decembar – rekao je Vučić i dodao:

– Želim vam srećne izbore, želim svim učesnicima dobar rezultat u predstavljanju svojih ideja i ciljeva. Kampanja je prilika da na civilizovan način predstavimo građanima različite ideje i programe, koji treba da se takmiče, ali da ne ugroze naše nacionalne interese. Živela Srbije, neka su vam srećni izbori – naveo je Vučić.

Pre predsednika Srbije i predsednik Narodne skupštine raspisao je lokalne izbore za 17. decembar.

Vučić je prošle nedelje najavio da će danas raspisati parlamentarne izbore i poručio da su svi zahtevi opozicije

Pored toga istakao je da novih izbora u Srbiji neće biti sve do 2027. godine, jer su pred onim ko bude pobedio teški zadaci.

– Zašto mislim da su ti izbori važni? Za nas i ljude je važno da onaj koji pobedi ima čist mandat do 2027. godine. Neće biti izbora posle do 2027. Svi izbori su posle toga, i predsednički, i parlamentarni, i svi. Mora da postoji jedan čist mandat za period koji mora da nas dovede do tačke da nema povratka u prošlost. Imamo EKSPO, cela zemlja mora da se ujedini oko toga – rekao je Vučić.

Vučićeva omiljena voditeljka u epizodi “Seci, seci, da se ne vidi i ne čuje” (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link