Magazin

Vučić: Pruga Beograd-Budimpešta do 2024, od prestonice do Novog Sada za pola sata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi kompletna brza pruga od Beograda do Budimpešte trebalo da bude završena do 2024. godine, što bi značilo da će se od tada između dva grada putovati dva sata i 45 minuta.

On je, tokom obilaska gradilišta deonice te pruge Beograd-Stara Pazova, kazao da će do kraja godine biti završen taj deo pruge, a da će do kraja marta iduće godine ona biti “slobodna za vožnju”, piše Beta.

– Do avgusta ćemo završiti deonicu Beograd-Novi Sad, kada ruske kompanije završe svoj deo posla, tada ćemo do Novog Sada vozom putovati pola sata. Odmah nakon toga, do 2024. godine treba da završimo i relaciju Novi Sad-Subotica, a Mađari bi u istom periodu trebalo da završe svoju deonicu do granice – rekao je Vučić.

Na konstataciju da je tokom prethodnih kampanja govorio da će brza pruga do Mađarske biti završena do kraja 2018. godine, Vučić je rekao da u infrastrukturnim projektima ima “bezbroj problema”.

– Kasnili smo šest meseci i Ub-Lajkovac, pa Lajkovac-Ljig i druge deonice, ali smo uradili nešto što je narod čekao 75 godina – ocenio je.

Vučić je napravio spot sa devojčicom i zaboravio šta je govorio o petljanju dece u politiku pre 3 godine

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

16 Shares
Share via
Copy link