Magazin Srbija

Vučić snima spotove o Ponošu, sprema se za 2. krug izbora

vucic-nis_850x
Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

U predizbornom štabu Srpske napredne stranke uveliko traju pripreme za eventualni drugi krug izbora, a povod za to su poslednja istraživanja prema kojima njihov predsednički kandidat Aleksandar Vučić ima nešto više od 51 odsto podrške sa marginom greške oko tri odsto.

Kako prenosi portal Nova.rs, glavni marketinški stručnjak u timu SNS Asaf Eisin zatražio je da se unapred pripreme spotovi protiv protivkandidata koji, prema istraživanjima koje su naručili, ima najveće šanse da uđe u drugi krug – Zdravka Ponoša.

Nalazi do kojih su došli u štabu vladajuće partije, prema informacijama “Nove”, pokazuju da se šef te stranke Aleksandar Vučić nalazi na 51,7 odsto podrške, što je, kako navode naši izvori iz te partije, uticalo na podizanje tenzije u njihovim redovima.

– On je (Asaf Eisin prim. aut.) zatražio da se prikupi materijal za spotove o Ponošu i da se pripremi Vučićeva kampanja za eventualni drugi krug izbora. Ti spotovi bi se emitovali odmah posle 3. aprila. Mobilizacija za drugi izborni krug posebno će da važi za birače sa Kosova i Metohije, koji će morati da glasaju na teritoriji centralne Srbije i od kojih se očekuje da većinski glasaju za aktuelnog predsednika – navodi izvor našeg dnevnog lista i dodaje da je Vučiću savetovano da u svojim medijskim nastupima ohrabruje birače.

– Pre izbora je strategija bila da se govori o tome da su politički protivnici blizu pobede i da će se naprednjaci uprkos tome boriti. Tako su se podsticali glasači SNS da ipak izađu na izbore. Međutim, Vučiću je savetovano da govori da će biti nezadovoljan ukoliko ne pobedi ubedljivo u prvom krugu, jer se time postiže bolji efekat – pored toga što se šalje pozitivna, pobednička poruka, glasači se mobilišu da pomognu lideru da pobedi u prvom krugu – poručuje sagovornik ovog portala.

Na pitanje da li je tačno da se SNS sprema za drugi krug predsedničkih izbora, izvor našeg lista iz te partije poručuje da je njihova organizacija uvek spremna za sve moguće ishode:

– Mi smo najorganizovanija stranka u zemlji i normalno je da smo spremni za svaki mogući scenario. To ne utiče na naš cilj, ali ako dođe do drugog kruga, mi ćemo biti spremni, pokazaćemo to.

Na pitanje da prokomentariše to što je Vučić, koji inače dominira u medijima, dodatno pojačao svoje prisustvo na televizijama sa nacionalnim frekvencijama i da li se to čini zbog nesigurnosti u pobedu u prvom krugu, sagovornik Nove je odgovorio:

– Naravno da će predsednik odlaziti tamo gde ga pozovu, naravno da će dati sve od sebe da pobedi u prvom krugu i da će koristiti svaku priliku u kampanji da se obrati našim glasačima. Ne vidimo šta je tu sporno – kaže sagovornik dnevnog lista “Nova”.

Ko je Vučićev Izraelac iz „duboke senke“ i tvorac izbornih kampanja naprednjaka?

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.1K Share
1.1K Share
Share via
Copy link