Magazin

Ove zime Vučića će grejati čečenski gunj, a mi što smo hteli na more da se uhvatimo za uši i igramo (FOTO)

vucic-cecenska odora
Izvor: Twitter/Turko Daudov

Ljudi moji, gledam ja danas ovu sliku, gleda ona mene, pa izneverujem. Pitam lepo je l’ montaža, kažu, nije. Ja cokćem i čudim se, pitaju me što se čudim kad onomad Maja Gojković nosila hidžab, a nije joj bilo u opisu uloge, šta fali Vučiću u čečenskoj odori?

Pa, nije da fali, kako da vam kažem, njemu je toplo. Dolazi zima, duga i hladna, a šta bolje greje od čečenske burke – muškog ogrtača od vune i astrahanskog krzna, za kojeg kažu da može poslužiti kao ćebe čak i ako se na debelom minusu zadesite napolju.

Što se predsedniku često dešava, budimo realni. Nije on kao mi, paraziti, da čeka da mu država uključi grejanje. Nema šanse, on je još onomad kao meru štednje isključio svetlance u svom mini frižideru gde drži koka kolu i vodu. Do sad je već i frižider iskopčao, struju da ne troši, sok i vodu ‘ladi na prozoru, noću, taman ga sačekaju jutrom lepo ‘ladni.

Posle soka, kafe, vode, čaja, šta ko pije ne znam baš u detalje, predsednik ide na turneje po Srbiji zemlji da prevrne. Ono, kao Lepa Brena samo manja površina za turneju.

I ume i da duva, i da bude ‘ladno, pa ako se, ne daj dva Božeta, nađe u situaciji da izmrzava negde dok ministri i savetnici sa pola mozga objašnjavaju kako će to i to mesto da procveta, a uvenuće tek kad strani investitori bez najave pobegnu (to sam izmislila, to ne pričaju, samo se desi), on navuče na sebe ovu burku i seti se Kadirova, Rusije, belih noći, četvoroprega, praporaca, Jermitaža…i sve mu oko srca bude toplo, a i oko zadnjice.

Jer, da izvinete, opet, on na svoju zadnjicu misli. Kao u onoj basni ‘Cvrčak i mrav’. Ko je nije čitao – cvrčak, odnosno narod, jelte, celo leto gleda de će namore, a mrav – predsednik nam, rinta. I kad dođe zima, cvrčci bi grejanje, ali mojega, ako se greju, do sledeće plate nema para, a mrav je vredno radio, nije močio guzcu umore, nego zaradio i nije mu zima. A i Kadirov mu poslao ćebe da ne zebe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa Turkom Daudovim, savetnikom čečenskog lidera Ramzana Kadirova od kojeg je dobio zanimljiv poklon, prenose mediji.

Naime, na kraju tog susreta nastala je zanimljiva fotografija gde je Daudov uručio Vučiću nacionalnu burku i papahu.

A lepo je nama, sirotinji raji, koja globa davati ne može, Vučić još u junu poručio: „samo vi na more da se kupate, pa ćete se kupate zimi, samo ne znam u hladnoj ili toploj vodi“. Tačno je znao da za njega nema zime. Kadirov je tu za vredne, a za nas lenje bube nema ništa. Ni topla voda dakle.

Izgleda, Aleksandre, brate naš, da ćemo u ‘ladnoj. I mi što nismo omirisali more. Ali samo neka je tebi toplo, nama to greje srca. Jer kad je naš predsednik zbrinut, mi smo srećni. Bitno je da ti nije ‘ladno, i šubaru si dobio, čečensku, zimsku, mi nemamo ni Sirogojno kape, ali nije važno, naše glave i tako služe samo da se kosa šiša, tvoja služi da misli kako da nas iz krize izvede, pa samim tim nismo mi jednaki, ti si važniji.

Šubara ipak glavu čuva, Čerkezi to najbolje znaju. Mi ćemo se već nekako snaći: prodaćemo knjige, televizore, kompjutere, kupiti ‘dunje’ jorgane, kupati se u ladnoj vodi, moliti trgovce da nam neki ček zadrže, da imamo za brašno i zejtin, jer toga u kući se mora imati…bez svega se može, pa i bez grejanja.

Evo, sunce napolju, prijatnih 16, pa ruska deca se kupaju na minusu i snegu u jezerima, aman bre! Stvarno smo stoka od naroda…

A Turko Daudov je, preneo pozdrave iz Čečenije predsedniku Srbije i, preko njega, celom srpskom narodu.

„Danas u svetu postoji teška politička situacija, kada je Rusija došla u odbranu duhovnih, tradicionalnih i porodičnih vrednosti, pokazala Zapadu odbacivanje vanzemaljske ideologije koju su oni nametnuli, možemo reći da je ceo zapadni svet ustao protiv nje. Ali, uprkos svim poteškoćama i ogromnom pritisku koji vrši Evropa, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da se nisu suprotstavili, već su pokazali i svoju podršku Ruskoj Federaciji“, naveo je savetnik Kadirova Turko Daudov“, objavio je on.

„S tim u vezi, Ramzan Kadirov me je zamolio da vam lično izrazim poštovanje i prenesem da su vekovni bratski odnosi između Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju snagu“, naveo je Turko Daudov.

Vučić je iskoristio priliku da se zahvali na tome što je ruski narod za nas bratski narod. (Nije tražio ove čerkeske ćebiće za nas, obratite pažnju!)

„Stoga se rusko-srpski odnosi ne mogu uništiti ni pod kakvim pritiskom“, kazao je Vučić.

I tako, mi ne pritiskamo Vučića ništa da prekida, naprotiv. I mi bi, kao Rusi, da ne znamo čemu služi bojler i uvek da imamo tople vode, grejanje, da možemo satima da čekamo ispred Boljšoj teatra dok šibaju vetrovi sa Neve, a mi na sebe rusku šubaru, čečensku odoru, i uživancija.

Jeste, sanjam ja to i nije se desilo, ali Kadirov može sve da nas spasi od zime, pazite šta vam kažem. Perestrojka, što bi rekle baćuške. Nisu oni baš bosi po glavi.

Ovo je žena Ramzana Kadirova, rodila je 10 dece, uz njen blagoslov će izabrati i narednu suprugu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

89 Shares
Share via
Copy link