Koronavirus Srbija

Vučić: To je bilo glupo… Brnabić: To je bila moja glupost

vucic-brnabic
Vučić i Brnabić / Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nastavio da prebrojava spoljašnje i unutrašnje neprijatelje, i prilikom gostovanja na RTS-u otkrio kako funkcioniše preuzimanje odgovornosti u njegovom okruženju. Verovatno nikad nećemo saznati kako je tačno osmišljena taktika za zastrašivanje medija, koja je potom pretočena u „zaključak o informisanju“ Vlade Srbije, ali otkrili smo da predsednik Republike nikad ne može biti kriv.

Vučić je u emisiji “upitnik” na RTS-u ocenio da je bila greška Vlade Srbije usvajanje uredbe o informisanju tokom pandemije koronavirusa, zbog čega je tražio od premijerke Ane Brnabić da je ukine.

Svaka laž koju su prosuli, a bilo ih bezbroj, nisu rekli istinu, lagali su i obmanjivali javnost u teškom trenutku, rekao je Vučić i ocenio kako nije dobro što su novinarku jednog portala držali u pritvoru sedam sati nakon teksta o stanju u KC Vojvodina.

Zamolio sam premijerku da ukine tu uredbu Vlade Srbije, rekao je Vučić i naglasio da smatra da je to bila greška i da se premijerka Ana Brnabić i on o tome nisu konsultovali.

“Bio sam protiv toga i zamolio sam je da je ukinu. Rekao sam da je to glupo, oni koji ne žele dobro našoj zemlji samo su to čekali”, rekao je Vučić.

Brnabić je samo nekoliko dana ranije za RTS rekla da je zaključak Vlade Srbije o informisanju u vreme pandemije koronavirusa biti povučen “na izričitu molbu” predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je rekla da će zbog toga Vlada morati da se “malo više bori protiv lažnih vesti”.

“Moja je glupost i moja krivica što smo nešto ovako doneli, moja je glupost što to nisam obrazložila i što bacamo senku na zaista fantastičan posao koji smo do sada uradili, o tome kako smo do sada i kako ćemo nadalje informisati građane i o tome ko daje informacije”, rekla je Brnabić.

Vlada Srbije usvojila je 28. marta zaključak o informisanju u vreme pandemije novog koronavirusa, kojim se obaveštavanje javnosti centralizuje, a svima koji objave informacije koje se odnose na lečenje ove bolesti, a koje su saopštila “neovlašćena lica” preti sankcijama koje važe za period vanrednog stanja. Uredba je bila na snazi 3 dana.

Brnabić pokazala sliku Vučićeve dece sa zaštitnim maskama: Ubiće me šef

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

285 Shares
285 Shares
Share via
Copy link