Magazin

Vučić: Australija ponizila sebe, Đoković može uzdignute glave da se vrati u Srbiju

vucic-djokovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da Novak Đoković može uzdignute glave da se vrati u svoju zemlju nakon odluke australijskog suda kojom je potvrđeno ukidanje njegove vize.

Aleksandar Vučić je, nakon odluke Federalnog suda Australije o ukidanju vize Novaku Đokoviću, rekao da se sa njim čuo, da ga je bodrio, da jedva čekamo da ga vidimo u Srbiji i da je dobrodošao.

– Oni koji su mislili da su isterali nekakve principe samo su pokazali da nikakve principe nisu imali, da 10-11 dana maltretirate najboljeg svetskog tenisera da biste mu 10-11. dana uručili odluku za koju ste znali da ćete je uručiti prvog dana – rekao je Vučić nakon glasanja na referendumu.

Predsednik je rekao da Đoković ne bi došao u Australiju ili bi se vakcinisao da je tamošnja vlada rekla da onaj ko nije vakcinisan nema pravo da uđe.

– Ovako ste ostavili mogućnost za medicinsko izuzeće, u skladu sa tim je došao, uradio sve što je trebalo, a onda je krenulo šikaniranje i maltretiranje do sada neviđenih razmera i u smislu medijskog linča, bukvalno lova na veštice, protiv jedne osobe, jedne zemlje jer su na Novaku hteli da pokažu kako funkcioniše svetski poredak, bukvalno lova na veštice i da oni to mogu da urade protiv svakog – istakao je predsednik.

Dodao je da se i u „besmislenom sudskom procesu“ videlo koliko tužilac laže.

– Kažu kako je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisanih građana Srbije, nemojte da lažete jer je zvanično vakcinisano 58 odsto, to je mnogo više od onog što je tužilac rekao, to je i više nego u nekim zemljama EU, posebno zemalja u okružnju, Bugarske, Rumunije, Hrvatske – istakao je Vučić.

Dodaje da je to bio besmislen argument, ali da je u, kako kaže, orvelovskim predstavama i to apsolutno moguće.

– Mi ćemo australijske sportiste koliko već u martu dočekati na drugačiji način, neuproedivo bolji način, nećemo zarad izbora da se iživljavamo na njima i pokazujemo silu na njima, niti bilo šta slično, oni dolaze zbog prvenstva, pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade i hvala njihovom narodu koji voli srpski narod – smatra Vučić.

Naglašava da oni misle da su ovim ponizili Đokovića 10-dnevnim maltretiranjem, ali su, dodaje, ovime ponizili sebe“.

– Đoković može uzdignute glave da se vrati u svoju zemlju – zaključio je predsednik.

Đoković deportovan iz Australije, ukrcao se na let za Dubai (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

140 Shares
140 Shares
Share via
Copy link