Magazin Srbija

Penzionerski glas procenjen na 20.000 dinara, Vučić časti već krajem februara

vucic-poklon
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u februaru, a najkasnije početkom marta, penzionerima biti uplaćeno po 20.000 dinara, kao „poklon države“, a pre toga će biti značajno povećanje penzije, „više od pet odsto“.

Vučić lično penzionerima redovno deli poklončiće – od kafe i kačketa sa SNS bojama do vitaminčića i suza „volim vas dragi penzioneri“ do čašćavanja svako malo. Ti isti penzioneri ceo svoj vek proveli su radeći i zaradili su svoje penzije. Ali to više nikom nije važno, važno je da predsednik lično misli na svakog od njih.

I dok je nekada glas koštao crvenu ili dve, danas je za ovu kupovinu potrebno 20 crvenih. Ili je makar tako procenjeno.

– Do 22. septembra penzioneri će dobiti 50 evra, sredinom novembra sledi po 30 evra njima i svim ostalim građanima, pre svetog Nikole i onih dodatnih 20 evra za ostale građane – rekao je Vučić u Dnevniku RTS.

Najavio je i povećanje minimalca.

– Naša ideja je da minimalac bude 35.012 dinara, više od 300 evra – naveo je predsednik. Kako je objasnio, očekuje se da će prosečna plata početkom sledeće godine biti 613 evra.

Realnost govori da je prosečna potrošačka korpa iz dana u dan skuplja. No, BDP cveta, privredni rast je neverovatan, a RTS redovno izveštava o blagostanju.

Aptiv sindrom, niz ortopedskih deformacija usled pohlepne eksploatacije radnika

853 Shares
853 Shares
Share via
Copy link