Magazin Putovanja

Srpska porodica dečiju kaka-frku na grčkoj plaži rešila kopanjem rupe u pesku

grcka-plaza
FOTO: SHUTTERSTOCK

Nikada nije prijatno kada čoveka muka pritera na nekom javnom mestu…

Kreću graške znoja, neprijatnost, panična potraga za nekim javnim toaletom ili ugostiteljskim objektom u kojem možete naručiti piće i na taj način “kupili ulaznicu” da se stuštite u pravcu wc-a. Tako su barem nas učili…

Međutim, jedna srpska porodica na grčkoj rivijeri rešila je da ovom problemu problemu priđe na potpuno drugačiji način – kako su to verovatno činili pećinski ljudi ili kako to i danas čine mačke.

Doduše, one ne letuju na plažama koje su prepune drugih ljudi, a trude se i da se osame kada ih “pritera”.

Rodbina iskopala rupu i rešila problem

Čitavu situaciju sa dečijom kaka-frkom na plaži podelila je Dragana u Fejsbuk grupi Live from Greece. Post prenosimo u celosti:

“Danas sam prisustvovala neverovatnoj sceni. Na plaži deda, baba, mlada mama i devojčica od 4-5 godina. Pričaju srpski.

Plivam, a u jednom trenutku devojčica kaže da joj se kaki. Deda, preduzimljvo kopa rupu lopaticom u sitnom šljunku, tik uz more koje zapljuskuju talasi. I kaže: ‘Evo, kaki ovde, u rupu?!?’ Devojčica proba, ali ne može od talasa koji joj smetaju.

Ali, tu na scenu stupa mama, koja sedi desetak metara dalje na plaži. I ona je iskopala rezervnu rupu. Zove dete, devojčica odlazi do nje, seda na rupu i posle nekoliko trenutaka ustane da blaženim osmehom. Završila posao.

Mama, mrtva hladna, zakopava dokazni materijal. Nonšalantno pali cigaretu, stavlja naočare, a pogled joj se gubi u daljini. Sačuvaj Bože i sakloni. Sramota me što sam iz Srbije. Toliko”, prenela je svoj šok ponašanjem zemljaka na plaži Dragana.

Kaka frka na grčkoj plaži
Foto: Printscreen / Facebook / Live from Greece

 

“O sopstvenoj zemlji ne vodimo računa, a ne o drugim”

Naravno, ovakvo šokantno ponašanje srpskih turista nije prošlo bez komentara na društvenim mrežama.

Dok su jedni bili ubeđeni da je čitava priča izmišljena, drugi nisu krili svoje zgražavanje pomenutim događajem.

“Ćuti, dobro je da je nisu odveli da k**ja u more…” – napisala je jedna korisnica Fejsbuka.

“Pa tako su i mami kopali rupe kad je bila mala. Sve ide iz porodice. Nego jel mama lepo rupu nogama zatrpala od nazad šljunkom, kao prava pudlica?” – napisala je druga.

“Pa ovo je odvratno! Mogu samo da zamislim srećnog dobitnika koji nagazi na ovu minu. Odvratno!!!” – napisala je Milica.

“Da nije to u Nea Vrasni? Pošto smo mi sinoć videli sličnu situaciju…” – upitao je Nikola. Kada je dobio pozitivan odgovor, zaključio je da je izmet te večeri plutao u moru.

“‘Zas**li’ smo Crnu Goru, polako ali sigurno cemo i Grčku. ‘Sreća’ Grčka ima više obale, pa će nam trebati više vremena. Trebalo bi da stanemo pred ogledalo i da se preispitamo kakvi smo. Mi o sopstvenoj zemlji ne vodimo računa, a ne o drugim”, napisao je Aleksandar.

“Pljuvanje po Srbiji, ništa nisu bolji ni drugi turisti”

Neki su se međutim našli pogođeni ovim postom, pošto je po njima predstavljao idealnu platformu za “pljuvanje po Srbiji”.

“Kako je nekim ljudima lako da ih bude sramota što su iz Srbije i da to pišu na svakom ćošku. Šta je uopšte poenta ovog posta, baš me zanima?” – napisala je svoje mišljenje Marija.

“Zaraza, ništa nisu bolji i ovi koji dolaze iz tzv. drugih zemalja, verujte mi. Deca na plaži bolesna, kašlju, kijaju, povraćaju, leže po ležaljkama na kojima možda i mi sutradan ležimo. One se ne čiste, niti peru a još manje dezinfikuju, to moramo mi naravno (to je uračunato u cenu iznajmljivanja). Daleko bilo da osuđujem decu, ali pojedini roditelji ne vode računa, nemarni su. Oprostite, ali govorim o onome što se da zapaziti”, napisala je Nataša.

“Čisto sumnjam da su se tako pokakili pas ili mačka da bi mnogima smetalo koji se ovde zgražavaju. Ali eto, ljudsko biće je u pitanju, pa ajde da ih napljujemo – još eto, slučajnost pa su iz Srbije. Ma udri po ljudima”, napisao je Aleksandar.

A šta vi mislite o svemu ovome i kako rešavate problem kada vas ili vašu decu “pritera” na plaži?

Nadamo se ne kao ova porodica, jer nekultura zaista ne poznaje naciju i lepi maniri se uče od malih nogu, ali ovakvo ponašanje naših turista zaista nam ne služi na čast.

Naprotiv. Valjda smo ipak dostigli civilizacijski nivo da se razlikujemo od životinja. Barem su nas tako naučili kad smo bili mali.

Grčka dijeta na srpski način: Giros može svaki 3. dan, a što si duže u vodi, manje trošiš

OGLAS

161 Shares
161 Shares
Share via
Copy link