Srbija Vesti

RHMZ objavio vremensku prognozu za Prvi maj i Uskrs i gorko će vas razočarati

prvi maj rostilj

Republički hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za Srbiju do sredine maja – iz dana u dan. Naravno, najviše nas zanima kakvo će biti vreme za Prvi maj i Uskrs.

Oni koji tvrde da kod nas za svaki 1. maj mora da pada kiša, tek da bi rasterala izletnike – izgleda da nisu pogrešili ni ove godine.

Još Accuweather prognoza nagovestila je da vreme za Prvi maj i Uskrs možda neće biti kakvo priželjkujemo, a meteorolog Vladimir Đurđević objasnio je da će vreme do kraja aprila biti „baš kako treba da bude u ovo doba godine“. A to ne znači 30 stepeni u kojima još danas uživamo.

RHMZ je izašao sa svojom prognozom za 30 dana i, kako se vidi i na grafikonu, od sutra nas očekuje strmoglav pad temnperature. Međutim, mnogi su više zainteresovani za praznike – neradni dani za Prvi maj i Uskrs su se ove godine tako lepo složili da smo se svi nadali bekstvu u prirodu ili na neko jeftino putovanje.

Pa, kako stvari stoje, u Beogradu će 30. aprila i 1. maja biti i kiše i gromova, a maksimalne dnevne temperature jedva da će dostizati 20 stepeni. Nestabilno vreme se nastavlja i nadalje, a temperature se do kraja ovog perioda neće vraćati na 30 stepeni.

Kišno će biti i u ostatku Srbije, posebno na popularnom Zlatiboru gde bi kiše moglo da bude od 29. aprila pa sve do 6. maja.

Izvor: Nova

Voditeljka grčke vremenske prognoze rasteruje i najcrnje oblake – đuska, peva i mami osmehe (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link