Srbija

Zamenili pokojnike u zdravstvenoj ustanovi u Vranju: „Pored svega što smo doživeli, ispravljamo tuđu grešku“

kovčeg
Foto: Shutterstock

Porodica iz Vladičinog Hana doživela je tragediju, kada je u Zdravstvenom centru Vranje preminuo čovek (1962), koji ima samo ćerku jedinicu. Uz tu tragediju desilo se i nešto bizarno, što je devojci i drugim članovima porodice izazvalo dodatnu tugu i stres.

Naime, kada su stigli u Vladičin Han i otvorili sanduk, umesto lice svog oca mlada devojka je ugledala nepoznato.

– To je bio šok za sve. Pored svega što smo doživeli, morali smo da se vraćamo nazad u Vranje i ispravljamo tuđu grešku, rekla je ona.

Pre oko nedelju desilo se nešto što svakog iole normalnog čoveka natera da se zapitamo kolike razmere ljudski nemar može da dosegne, kad su tela dva pokojnika u Zdravstvenom centru iz Vranja zamenjena, piše Jugmedija.

Naime, u mrtvačnici su toga dana bila dva tela. Dok su najbliži sređivali papirologiju, iz pogrebnog preduzeća su otišli da preuzmu telo pokojnika iz Vladičinog Hana.

– Računali smo da po ličnim podacima, koje u svakoj bolnici upisuju prilikom prijema pacijenta, znaju ko je ko, pa smo mi obavili administartivne procedure, a iz pogrebnog su preuzeli leš, ispričala je sagovornica, koja je zahtevala anonimnost.

Ćerka pokojnika pretpostavlja da je glavni uzrok zamene pokojnika to što tela nisu bila obeležena, a što je propust onih kojih zaduženi za te poslove, a reč je o ljudima, iako mrtvim.

Izvor: Nova.rs

„Uanc mor, ju open de dor“: Selin Dion na ćirilici završila na epitafu u Kruševcu (FOTO)

Share via
Copy link