Srbija Vesti

Vozač izbacio dečaka iz autobusa 2 kilometra od sela, jer aparat nije hteo da očita kartu

autobus nis ekspres
Foto: D. K.

Put 16-godišnjeg učenika iz sela Donji Dušnik do škole u Nišu pretvorio se juče (29. mart) u pravu agoniju, pošto ga je vozač prevoznika „Niš-ekspres“ izbacio iz autobusa na raskrsnici puteva, a koja je od njegovog rodnog sela udaljena oko dva kilometra.

Dečak, istakao je njegov otac Saša Đorđević, ima plaćenu mesečnu kartu za prevoz, ali je problem nastao jer aparat u autobusu nije hteo da je očita.

– Sin je sa još dva učenika ušao u autobus i nikome od njih automat nije hteo da očita kartice, međutim, ta dva deteta su kod sebe imala fiskalne račune, kao dokaze da je kartica plaćena, a on nije. Ovo je druga godina kako putuje u Niš u srednju školu i fiskalni račun nosi sa sobom samo prvog dana u mesecu dok aparat ne očita karticu. Tako su nam u „Niš-eskpresu“ rekli i tako je uvek do sada radio. Međutim, sada je vozač insistirao na tom fiskalnom računu iako je problem bio u aparatu, a ne u mesečnoj kartici – rekao je vidno uznemiren otac dečaka.

Prema Đorđevićevim rečima, vozač je bio veoma grub prema njegovom sinu, izvređao ga i naterao da izađe iz autobusa. Ostavio ga je, dodao je Đorđević, samog na stanici koja se nalazi u njivama i livadama između dva sela.

– Sin me je pozvao i rekao šta se dogodilo. Dogovorili smo se da izađem sa posla u Gadžinom Hanu i da krenem kolima ka njemu, a da on pođe pešice, pa da ga negde usput pokupim i vozim u školu. Uspeli smo da na autobuskoj stanici u Gadžinom Hanu sustignemo autobus iz kojeg je izbačen i vozača koji ga je izbacio. Raspravljao sam se sa njim, a on mi je rekao da nije kriv, da je greška u aparatu i u sistemu za očitavanje kartica. Tu je opet probao da očita karticu i uspeo je, tako da je sin put do škole nastavio autobusom – ispričao je Đorđević.

Istakao je da su se zbog tog nemilog događaja svi mnogo uznemirili, a njegova supruga morala je da popije lekove zbog pritiska koji joj je mnogo bio povišen.

– Vozač nikako nije smeo da tako postupi. Morao je da sačeka i da usput ponovo proba da očita karticu, a ne da izbaci maloletno dete nasred puta, izvan sela. Šta da mu se tu nešto dogodilo? Poslali smo ga u školu, a ne da ostane nasred puta. Ne znamo kako se nije zapitao kako je moguće da 29. dana u mesecu kartica ne važi, a važila je prethodnih 28 dana. Svakog meseca sinovljevu mesečnu karticu plaćamo 12.000 dinara, nikada nije ušao u autobus bez da prethodno kupi kartu. Plaćamo papreno prevoz, a vozači se tako ponašaju i to nije prvi put. Pre par meseci je jedan od vozača izbacio iz dete između dva udaljena sela i to dete koje je dijabetičar – rekao je Đorđević.

On je kazao da je nakon incidenta pozvao šefa stanice „Niš-eskpresa“ i obavestio ga o tome što se dogodilo njegovom sinu.

– Čovek mi se i juče izvinjavao zbog onoga što se dogodilo, a i danas kada me pozvao. Danas mi je rekao da će u znak izvinjenja sin dobiti sledeću mesečnu kartu besplatno i to je lepo sa njihove strane, ali se nadam se samo da se ni jednom detetu više neće ništa slično da dogodi, da će stati na put bahatim vozačima – rekao je Đorđević.

Iz „Niš-ekspresa“ se za sada nisu zvanično oglasili povodom nemilog događaja u autobusu koji saobraća na relaciji Ravna Dubrava-Niš.

Izvor: Telegraf

Majstor Niš ekspresa vozi autobus na 3 točka (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

169 Shares
169 Shares
Share via
Copy link