Magazin

Gde je danas i kako živi onaj „koji uvek sme da vas pogleda u oči“

Bivši predsednik Savezne Republike Jugoslavije i premijer Vlade Srbije Vojislav Koštunica poslednjih godina potpuno se izolovao od ostatka sveta, u zabačenom zaseoku je sagradio brvnaru, a pored nove supruge Lidije društvo mu prave lisice, zečevi i divlje svinje.

U zaseoku sela Dragolj, nedaleko od Gornjeg Milanovca, Koštunica je od prijatelja na poklon dobio plac i na njemu sagradio novi dom.

„Koštunicu u našem selu svi vole i poštuju. Skroman je i pristojan čovek, želeo je da nađe mesto gde bi mogao da se osami, čita knjige i piše. On ne voli javni život. Jedan čovek iz našeg sela poklonio mu je plac, nije želeo da mu proda. Vidite ono brdo i vajat na vrhu? E, to je njegovo, ali do tamo ćete morati da pešačite nekoliko kilometara“ rekao je jedan od meštana sela Dragolj, i upozorio da bivši predsednik ne očekuje goste i može da se uplaši kada vidi reportere jer u kraj gde on ima kuću niko ne zalazi.

Put do Koštunicine kuće posut je sitnim belim kamenjem uz koji rastu divlje kupine. Nedaleko od kuće nalazi se i jezerce. Posle nekoliko kilometara hoda ukazuje se i kuća bivšeg šefa države, sa koje se pruža pogled koji je, u pravom smislu reči, neopisiv.

Brvnara je skromna, nema ni struju ni vodu ali se vidi da je nova, nedavno sagrađena.

U obliđnjem selu Belanovica, koje se nalazi na raskršću puteva za Rudnik, Aranđelovac i Ljig, nalazi se Koštunicina kuća koju su sagradile njegova majka i tetka, a u kojoj takođe često boravi.

Ispred lokalne prodavnice skupljaju se meštani koji objašnjavaju da je Koštunica u ovom selu glavna tema i naglašavaju da ga mnogi i lično poznaju.

Kuća koji nekadašnji poredsednik poseduje u ovom selu, daleko je raskošnija od prethodne, ima prostrano dvorište kao i psa u njemu. Međutim, Koštunica nije bio ni u ovoj kući, a prvi komšija za njega ima samo reči hvale.

„Za njega nema ništa loše da se kaže, samo dobro. Znamo se trideset i pet godina. Došli smo ovde maltene u isto vreme. U ovoj kući su ranije živele njegova majka i baka, fina su porodica. I njegova supruga Ljiljana je dobra, divni ljudi. Kupuju od nas domaće proizvode“, rekao je Koštunicin prvi komšija, a preneo Mondo.

Inače, bivši predsednik u ovom selu ima i zasade aronije i neretko okuplja prijatelje koji mu pomažu u berbi.

„Pre neki vikend smo išli kod Voje da beremo aroniju. On skoro celo leto provodi u selu, vodi sasvim povučen život, prosto uživa. Kada se okupimo uopšte ne pričamo o politici“ rekao je jedan od bliskih Koštunicinih prijatelja.

Na današnji dan pao je Milošević, a mi već 20 godina gledamo njegove naslednike i čekamo 6. oktobar

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

66 Shares
Share via
Copy link