Magazin

Vladika Grigorije: Moram biti jednak i prema onima koji me mrze i onima koji me vole

vladika-Grigorije
Vladika Grigorije, foto: https://tsd-tv.com/

Episkop diseldorfsko-nemački SPC Grigorije kazao je da mora jednako voleti i one koji ga mrze kao one koji ga vole ne zato što je pametan već zato što je to „zapovedio Bog“ i zato što je sveštenik.

Kako je preneo portal Sabornik.net, on je na prazničnoj liturgiji u hramu Svetog Save u Diseldorfu rekao da svaki sveštenik mora da bude krotak i smiren, mora da ima stav i da bude iskren.

„I ako imate jedan dobar primer u ovom trenutku to je moj primer. Na jednoj strani neke hiljade ljudi me vole bez razloga. Na drugoj strani ne manje me mrze bez razloga. A ja se samo moram sećati jedne zapovesti, da moram jednako voleti i one koji me mrze i one koji me vole. Ne zato što sam pametan, nego zato što je to zapovedio Bog i zato što sam sveštenik“, rekao je episkop.

Grigorije je prethodnih dana bio izložen kritikama iz vrha SPC zbog stava da država Srbija umesto u završetak radova na izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu, novac treba da uloži u opremanje bolnica za borbu sa epidemijom korona virusa.

Potom je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv vladike Grigorija zbog „podstrekavanja na ubistvo“ posle čega je i zvaničnik SPC najavio da će tužiti Vesića zbog „uvreda i kleveta“.

Dok država daje crkvi milijarde, građani skupljaju pomoć za Covid bolnice

PARTNERI SAJTA


51 Shares
Share via
Copy link