Magazin Srbija

Vlada greškom sa svog mejla poslala saopštenje Rio Tinta, pa pokušala da se opere

vlada-srbije
Foto: Bojan Cvejić

Medijima je sa mejla Pres službe Vlade Srbije stiglo saopštenje Rio Tinta u kojem kompanija navodi da je zabrinuta zbog izjava vladinih predstavnika o mogućem povlačenju Prostornog plana o projektu „Jadar“, stiglo je ubrzo i izvinjenje zbog bizarne greške.

Naime, Pres služba Vlade Srbije ja navela da je greškom prosleđeno saopštenje agencije Represent.

Molimo vas da uvažite naše izvinjenje zbog nenamerne greške, s obzirom na to da nije u pitanju saopštenje Vlade Srbije i da je u pitanju saopštenje agencije od koje i Pres služba dobija obaveštenja i vesti“, navodi se u mejlu pres službe.

Podsetimo, Rio Tinto je u pomenutom saopštenju naveo da je zabrinut zbog nedavnih izjava predstavnika Vlade Srbije o potencijalnom povlačenju Prostornog plana za projekat „Jadar”.

„Posvećeni smo razvoju projekta u skladu sa svim srpskim i međunarodnim propisima i uzimamo u obzir zabrinutost za životnu sredinu koju je javnost iskazala. Smatramo da diskusije i dijalog zasnovani na činjenicama treba da budu osnov svake odluke Vlade Srbije o razvoju projekta“, navodi se u saopštenju koje je kako tvrde u Nemanjinoj 11 greškom prosleđeno.

Izvor: Nova.rs

Rio Tinto: Nije bilo nikakvih dogovora o poništenju izgradnje rudnika, nastavljamo po planu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

194 Shares
194 Shares
Share via
Copy link