Beograd Magazin

Da li ste čuli za vikare? Posle botova dobili smo još jedno novo zanimanje

Dugo i pompezno najavljivani miting Srpske napredne stranke u Beogradu na programu je danas, a procena predsednika Srbije i prvog čoveka SNS-a Aleksandra Vučića je da će u piku skupa u glavnom gradu biti više od 100.000 pristalica.

Govornici su spremni, obećan je i koncert za relaksiranje duše. I taman kada smo pomislili da smo oko događaja zvanog “Budućnost Srbije” sve saznali imamo i novo otkriće, piše Gordana Tadić za portal Kaleidoskop.

“Intelektualni” i “marketinški” kadar političke organizacije koja je okupirala Srbiju izbacio je spiskove zaduženja za 19. april, sa imenima i opisom zaduženja, kao i sa zaradom po tom osnovu. Dakle, SNS je danas promovisala novo zanimanje, nepoznato u klasifikaciji zanimanja u Srbiji – VIKAR!

U dokumentu koji se pojavio na Tviteru jasno se vidi da su konkurenti za ovu rabotu na mitingu u toru Aleksandra Vučića izabrani “pouzdani” aktivisti. Dakle, po preporuci.

Vikara ima više vrsta:

Vikar (Aco Srbine), aplauz
Vikar (Tako je), aplauz
Vikar (Ua fašisti), aplauz

Vikarska je dnevnica 1.500 dinara, jasno je vidljivo na ovom spisku.

Uz vikara postoji i nosač barjaka, njegova je dnevnica malo “jača”, jer je to ipak fizički posao, te njemu sleduje 1.700 dinara.

E sada, nejasno je samo da li će u našoj pravnoj državi, na čijem je čelu pravnik, dnevnice biti isplaćene na ruke, te da li je ovo neto ili bruto dnevnica, pa da li se na ovo plaćaju porezi i doprinosi.

Još je nejasnije odakle potiče ovaj silan novac i koliko nas zbirno košta akumulacija Vučićevog ega ka maksimumu, ako mu verujemo da će sutra prestonica istrpeti šestocifrenu brojku ljudskih duša na gostovanju, što će svojom (ne)voljom pristići u nju.

Aleksandru Vučiću, predsedniče naše države, odgovori nam iz kog novčanika tvoja partija vadi ove pare?

Ova država svršava očaj, poješće nas sendvičari, budale i lopovi

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Kako ste jadni i bedni sa ovim papirima i toboze nekim placenicima za ovo ili za ono.. Pa svako je mogao da odstampa obrazac i da naskraba ova imena.. Ja nisam za Vucica, ali za vas tek nisam.. Sjasi kurta da uzjase murta..

2.1K Shares
2.1K Shares
Share via
Copy link