Magazin

Interventna tukla i maltretirala bivšeg fudbalera Zvezde, smetao im njegov Audi

vidak-bratic
Foto: MN Press

Bivši  fudbaler Crvene zvezde Vidak Bratić doživeo je veliku neprijatnost kada ga je zaustavila ekipa Intervente policije.

– Sinoć sam od strane Interventne policije izbačen iz svog auta kojeg sam platio pošteno, koji sam zaradio pošteno. Priveli su me kao najvećeg kriminalca i oduzeli mi auto. Trenutno se nalazim u PS „29. novembar“ i neće da mi vrate moj auto, jer su ga, kako kažu, uzeli na proveru. Policija me maltretirala, udarala, stavljala mi lisice nasred ulice, psovali me i upućivali pogrdne reči. Nisam mogao da verujem, još sam u šoku – kaže za Direktno.rs, Vidak Bratić, bivši fudbaler Crvene zvezde, sada trener.

Bivši prvotimac Crvene zvezde, Vojvodine, Spartaka i OFK Beograda, internacionalac u Rusiji, Grčkoj i Švajcarskoj, učitelj mlađih selekcija crveno-belih, kaže da ne zna zbog čega se našao na udaru policije.

– Da li je razlog neka izjava moja, koja je bila pre ne znam koliko, ne znam… Čist sam, nikom ništa ne dugujem. Bio sam u Saudijskoj Arabiji, došao sam pre 20 dana. Ne mogu da verujem da se policija ovako ponaša u Srbiji i da građane ovako maltretiraju, izbacuju iz ličnih auta, vežu ih, maltretiraju, udaraju ih – kaže vidno uzbuđeni Bratić i dodaje:

vidak-bratic-2
Vidak Bratić; FOTO: Printscreen

– Rekao sam im da sam bivši sportista, da sam igrao fudbal, da nisam iz miljea koji oni misle da sam, samo zato što sam vozio „Audi A8“. Napravili su mi haos, ne mogu sebi da dođem.

Bratić kaže da je angažovao advokata i da je upravo sa njim u „29. novembru“. Policija im ne daje imena kolega koji su ga priveli. Imaju samo ime Vladice Mitića, koji radi u Interventnoj policiji

– Taj čovek me je izvređao, svašta mi je govorio u autu, vezao me je, stavio lisice. Vodio me je kao da sam ubio nekog, kao da sam 200kg heroina preneo. Ja sam sportista, javna ličnost, ceo život se bavim sportom, nikad ništa nisam uradio i nikom dugovao dinar – naglašava Bratić.

On tvrdi da su mu oduzeli auto koji je lično platio iz Autokomerca pre deset godina.

– Samo je izgovor bio taj zato što sam vozio „Audi A8“, zato su me uhapsili. Rekao sam im da nisam napravio nikakav prekršaj, a oni su odgovorili da su me uhapsili zbog „Audi A8“ – zaključuje Bratić sa porukom da sportisti koji reprezentuju svoju zemlju u inostranstvu na najbolji mogući način ne zaslužuju takav tretman.

Uhapšen bivši košarkaš Dragan Labović, prebio taksistu i uzeo mu automobili

140 Shares
140 Shares
Share via
Copy link