Beograd Magazin

Vesićmobil ima konkurenciju: Komšije iz Krnjače ga traže zbog obećane kanalizacije

krnjača
Foto: Facebook/ UGG Komšija

Udruženje građana „Komšija“ u Krnjači održalo je akciju čišćenja i performans „Šarena laža“ kojim žele da skrenu pažnju na to da im vlasti već 30 godina obećavaju kanalizaciju.

Kanalizacija je bila sastavni deo predizbornih obećanja svih vlasti u proteklih 30 godina a Goran Vesić je u avgustu ove godine spektakularno najavio raspisivanje tendera za izgradnju dugo obećavane kanalizacije.

Po ugledu na vesićomobil koji je Goranu uzajmio drugar advokar,  aktivisti udruženja građana „Komšije“ iz Krnjače napavili su zanimljivu postavku automobila sa kanalizacionom cevi na krovu, umotanu u sjajni papir da podseća na šarenu lažu – baš kao što je i kanalizacija u Krnjači, šarena laža.

„Da svako očisti svoje dvorište“ naziv je ove akcije koja je održana u naselju Partizanski blok.

Akcija je trajala ceo dan a  podržala su je i druga udruženja, učestvovali su stanovnici naselja svih generacija, a sakupljena je velika količina smeća.

– Performansom smo poručili da ne verujemo obećanjima političara koji već 30 godina najavljuju da će ovo naselje dobiti kanalizaciju, ali do toga nikako da dođe – rekao je predsednik udruženja „Komšija“ Dragomir Stanković.

Udruženje je predstavilo i ideju da se u delu naselja uredi park sa mobilijarom za decu, spravama za rekreaciju i delom za kućne ljubimce, što je projekat za koji će nastojati da dobiju podršku Gradske opštine Palllula, prenosi Glas javnosti.

U akciji  čišćenja su učestvovali i predstavnici drugih udruženja sa leve obale Dunava: „Bela čaplja“, „Kotež“, „Volim Padinjak“, kao i udruženja „Odbranimo reke Stare planine“ i „Belorepan“. Iz udruženja „Komšija“ najavljuju još ovakvih akcija, s ciljem da naselje dobije lepši izgled, uz očekivanje da će odziv komšija biti još veći.

Lemur u zoo vrtu se zakačio Vesiću na glavu i nije hteo da pusti

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.4K Shares
1.4K Shares
Share via
Copy link