Magazin

Kandidat za direktora policije Milić ima stan od 195m2 u luks zgradi na Dedinju

veselin-milic
Veselin Milić Foto:MUP Republike Srbije

Šef beogradske policije Veselin Milić, inače jedan od izvesnijih kandidata za budućeg direktora policije, vlasnik je stana od 195 metara kvadratnih u luksuznoj zgradi na Dedinju! Imovinu, za koju se može posumnjati da je Milić pokušao da “sakrije” od očiju javnosti, stekao je u vreme dok je obavljao funkciju savetnika predskednika Srbije za borbu protiv kriminala i korupcije.

U vreme kada je obavljao funkciju savetnika predsednika Srbije za borbu protiv kriminala i korupcije, Milić je u suvlasništvu sa suprugom, u zgradi u Neznanog junaka na Dedinju stekao stan od 195 m2.

Kada je u prvoj polovini juna BIRN proveravao podatke objavljene na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, navdeni stan nije bio unet u registar imovine funkcionera, iako je Milić bio u obavezi, da kao javni funkcioner, prijavi promenu imovinskog stausa.

Prema javno dostupnom izveštaju o imovini koji je toj agenciji Milić podneo u aprilu 2019, a koji je do sredine juna ove godine bio jedini javno dostupan izveštaj na sajtu Agencije, on je od nepokretne imovine imao prijavljenu samo garsonjeru od 28 m2.

Zbog toga je BIRN Agenciji za sprečavanje korupcije 16. juna prosledio pitanja, želeći da proveri da li je to jedini izveštaj koji je Milić dostavio Agenciji.

Iz Agencije nam je 22. juna stigao šturi odgovor. “Svi javni podaci iz izveštaja o imovini i prihodima koje je Agenciji za sprečavanje korupcije podneo Veselin Milić, obrađeni su i objavljeni na internet prezentaciji Agencije”.

Nakon pitanja BIRN-a i odgovora koji im je stigao, dogodio se preokret u registru o imovini i prihodima javnih funkcionera Agencije za sprečavanje korupcije.

Naime, u tom registru, pored onog već pomenutog i tada jedinog izveštaja o imovini Veselina Milića iz 2019, iznenada su se pojavila još dva – retroaktivno objavljena. Jedan sa datumom januar 2020. i drugi, za koji piše da je iz maja 2021.

U oba ova naknadno ubačena izveštaja prijavljen je, pored garsonjere, i pomenuti stan u Neznanog junaka.

U registru se navodi da je reč o četvorosobnom stanu od 181 m2 plus terasa od 14 m2 (što se u katastru, inače, vodi kao stan od 195 m2).

Zato su novinari BIRN-a Agenciji uputili još jedan mejl i zatražili objašnjenja za navedene promene u registru. Interesovalo ih je i ukoliko Agencija zbog sopstvenog propusta nije na vreme objavila pomenute, naknadno postavljene izveštaje o imovini i prihodima Veselina Milića, zbog čega Agencija to nije napomenula u odgovoru BIRN-u i objasnila razloge za to, već je, bez ikakve napomene i obaveštenja, te izveštaje retroaktivno ubacila u registar.

U odgovoru, Agencija je potvrdila da je naknadno dodala izveštaje, ali nije odgovorila zašto to u prvom odgovoru BIRN-u nije napomenula.

“Izveštaji o imovini i prihodima koje je Veselin Milić podneo 24.01.2020. i 10.05.2021. godine su nakon Vašeg pitanja obrađeni i objavljeni na internet prezentaciji Agencije za sprečavanje korupcije”.

U Agenciji navode da ta institucija ne obrađuje i ne objavljuje Izveštaje o imovini i prihodima javnih funkcionera isključivo po datumu prijema.

“Takođe Vas obaveštavamo da Agencija retroaktivno ne menja podatke objavljene u Registru o imovini i prihodima javnih funkcionera, već navedeni registar ažurira na dnevnom nivou”, tvrde u Agenciji.

Prethodno, o razlozima zbog kojih promenu imovinskog stanja nije prijavio nadležnoj Agenciji, pokušali su da saznaju od Veselina Milića. Kako on nije odgovarao na telefonske pozive, poslali su mu pitanje pisanim putem, ali odgovor do objavljivanja ovog teksta, nisu dobili.

Podsetimo, kako je ranije objavljeno, reč je o nelegalno sazidanoj, pa potom ozakonjenoj zgradi, koja je pripadala Kolingu, a u njoj stanove danas imaju članovi porodice Nemanje Stajića, sekretara beogradskog Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata, Veselin Milić, načelnik beogradske policije i kompanija Milenijum tim, čiji je stan pod hipotekom koja je upisana kao zamena za jemstvo za Bojanu Bajrušević, udovicu Vlade Kovačevića Trefa, optuženu za šverc cigareta, otkrio je BIRN.

Reč je Palace One Dedinje površine od skoro 20.000 m2, na atraktivnoj dedinjskoj lokaciji, okruženoj brojnim ambasadama i međunarodnim školam.

Kako je pao šef NS policije i šta sa tim ima Zvonko Veselinović

Izvor: Nova.rs.

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
210 Shares
210 Shares
Share via
Copy link