Lifestyle Venčanja

Venčanje – noćna mora ili dan za pamćenje?

Organizacija venčanja je veliki posao, bez obzira koliko gostiju planirate da pozovete. Svašta može da pođe naopako, a da vam se to ne bi desilo i pokvarilo najlepši dan u životu pročitajte naše savete.

Napravite budžet

Stavili ste krupne stavke na spisak – poput sale, restorana, muzike, venčanice i mislite da je dovoljno. Venčanje podrazumeva i stotinu drugih stvari koje koštaju, svih nepredviđenih stvarčica kojih ćete se usput setiti, te je savet da u isplaniranom budžetu ostavite određenu sumu novca za takve stvari. Sigurno će ih biti, a tako ćete koliko-toliko imati uvid u sve troškove. Osim toga, pre kupovine takvih sitnica, razmislite dva puta da li vam je to zaista potrebno.

vencanje_1
pixabay.com

Napravite raspored sedenja

Ovo je jako važno. Pređite nekoliko puta spisak gostiju i smislite koji je najbolji način da prisutnima bude prijatno. Saznajte ko se sa kim od gostiju poznaje i stavite ih zajedno za sto, mlade sa mladima, a starije sa starijima. Ne želite da vam za stolovima zajedno sede ljudi koji se međusobno ne poznaju, ili nisu u dobrim odnosima, a nemaju ni slična interesovanja. Imajte u vidu da je to vaš dan i da nećete moći da idete od jednog do drugog gosta da bi se on osećao ugodno, ali bi bilo lepo da ipak mislite i o tome.

Budite spremni na kašnjenje

Prilikom detaljnog planiranja dana pripremite se da će biti kašnjenja i tako ćete sebi uštedeti živce. Naravno da biste voleli da satnica bude ispoštovana u minut, ali šta ako se to ne desi? Ne želite da napravite scenu i pokvarite sebi dan zbog toga što svatovi kasne malo zbog saobraćaja. Napravite malo fleksibilniji raspored u kojem ćete biti spremni na čekanje, jer kašnjenje i do pola sata ne menja naročito situaciju.

Napravite spisak zabranjenih pesama

Muzika je najzaslužnija za atmosferu na svadbi. Sa najbližim prijateljima, budućim supružnikom i porodicom pokušajte da se setite koje pesme ne biste voleli da čujete na sopstvenom venčanju. U to mogu ući pesme za koje vas vežu neka neprijatna iskustva, ili generalno pesme koje nisu pogodne za venčanje, tužne ili neprikladne pesme. Ne želite da vam gosti presede ceo dan jer muzika nije dobra. Na vreme dostavite spisak pesama bendu i dogovorite se da li će biti naručivanja pesama. Ukoliko neko i naruči pesmu koju ne želite, kažite bendu da tom gostu na ljubazan način saopšti da ta numera nije na repertoaru i da nađu zamenu. To je vaše venčanje i imate prava da birate uz koju muziku ćete ga provesti.

Ne preuzimajte previše na sebe

Jasno je da vi želite da kontrolišete svaki aspekt planiranja savršenog dana, ali ukoliko vi budete zaduženi za previše stvari vrlo lako možete nešto i da smetnete s uma. Zbog toga je važno da realno procenite svoje mogućnosti i podelite obaveze, unajmite i pomoć ako je potrebno. Iako je to jedan predivan događaj u vašem životu, ipak ćete biti pod stresom, te se greške vrlo lako mogu potkrasti. Može se desiti da zaboravite na neke ključne sitnice, tako da je bolje da poštedite sebe drame tog dana i neka neko drugi bude zadužen za ono što vi ne možete stići.

vencanje-svadba-prsten
Izvor: pixabay

Opustite se

Mnogim mladama i mladoženjama ovaj dan prođe u grču i pokušavanju da sve prođe savršeno, te se ni ne provedu kako treba na svom venčanju. Opustite se, kada konačno dođe taj dan, znajte da ste uradili sve onako kako je trebalo i nemojte da brinete o beznačajnim sitnicama, na primer boji salveta, ili dekoraciji, rasveti… Važno je da budete veseli i srećni, jer je to jedini način da se svi provedu lepo. Vodite računa i o alkoholu, manje je više, zapamitite to i uživajte.

Ovo najbolji bendovi za svadbe u Novom Sadu!

 

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link