Magazin Srbija

Palma nakon vašarskog ludila u Jagodini: Neću ništa da zabranjujem! (VIDEO)

Uprkos zabrani okupljanja zbog epidemiološke situacije jedan od najvećih vašara u Jagodini okupio je brojne posetioce iz desetak opština širom Srbije.

Krizni štabovi opština Paraćina i Svilajnca, doneli su odluku da se zabrani održavanje tradicionalnih vašara za Svetog Iliju, a pre njih takvu odluku je doneo i Krizni štab Despotovca, za svetog Prokopija.

U Jagodini se, pak, nisu bavili tim „sitnicama“, kao ni pre njih oni u Valjevu odnosno Jovanji, i kao da „korona nije ništa“ održan je tradicionalni Pantelejmonski vašar.

Prvi čovek Jagodine, doskorašnji gradonačelnik, a sadašnji predsednik Skupštine ovog grada Dragan Marković Palma siguran je, kako kaže, da je svako u Srbiji od devet do 100 godina zna sve o koronavirusu.

Navodi da onaj ko posećuje skupove radi to na sopstvenu odgovornost, a da su vašar u Jagodini odobrili jer mnogi proizvođači živi od toga.

– Ima nešto što se zove život, ekonomija, mi ne možemo da stanemo sada i da svi budemo u kući sve vreme, a računi stižu za struju, deca treba da pođu u školu, ide zimnica i tako dalje. Ma neću ništa da zabranjujem tamo gde se ja pitam. Ja sam predsednik Skupštine, ali ništa neću da zabranjujem, zato što ovo traje osam meseci. Osam meseci traje, dokle treba da neko nekom zabranjuje nešto. Sopstvena odgovornost – kazao je za N1 Marković.

– I ja sam bio dva, tri puta u toku dana da obiđem vašar. Ono što mi je posebno smetalo – šta bre vi političari što ste preležali koronu, čim ste otišli u bolnicu slikali vas kako ste vi bolesni i tako dalje. Pa evo ja sad prvi put kažem za vaš medij – ja sam preležao koronu. Bio sam u izolaciji, niko nije znao. Šta da me žali Srbija, pa to ti je posao, bre, ti si političar da radiš, da komuniciraš sa građanima. Čak je i moja supruga imala koronu i moj stariji sin, evo prvi put to kažem, nikad nisam rekao ni za jedan medij – kazao je Marković za N1.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

81 Shares
Share via
Copy link