Magazin Novi Sad

Vandali iz NS se vraćali iz provoda pa rešili da se počaste komšijskim tujama za Novaka (VIDEO)

Vandali tuje rumenačka
Foto: Printscreen / Instagram / nsuzivo

Prostakluk, bahatost i primitivizam postalli su uobičajen, pa čak i poželjan obrazac ponašanja u Novom Sadu, što i ne čudi previše, kada znamo da su gotovo sve normalne vrednosti u srpskom društvu sistematski devastirane u protekle tri decenije.

Ovakav modus operandi samo potvrđuje i najnoviji video koji je objavljen na Instragram stranici „nsuživo„, kojeg su snimile kamere na zgradi u Rumenačkoj ulici, blizu ABC-a na Detelinari.

Besplatno je, pa zašto se ne poslužiti…

Na njemu vidimo tri odrasle osobe koje se verovatno vraćaju iz noćnog provoda, kada su opazile betonsku žardinjeru u kojoj su zasađene tuje, koje su stanari negovali da bi im komšiluk lepše izgledao.

Očito da su momci pomislili kako bi odlično izgledale i na njihovoj terasi ili dvorištu, po principu – „vidi ovo, to mi baš treba“, pa su prvo pokušali da zajedničkim snagama podignu čitavu žardinjeru, za koju se ipak ispostavilo da pretežak zalogaj.

Međutim, ubrzo su pronašli rešenje – pošto nisu mogli da ih odnesu sa saksijom, odlučili sa da iščupaju biljke zajedno sa korenom – to je „snagatorima“ bez problema pošlo za rukom.

Nisu se čak potrudili ni da sakriju lica, već su čitav „posao“ odradili uz osmeh, a moguće je da su odlučili i da ih okite umesto jelke u duhu predstojećih praznika, u fazonu – besplatno je, pa zašto se ne poslužiti…

„Idu tako ulicom kreten, debil i mentol“

Na ovakav vandalizam korisnici društvenih mreža nisu imali baš lepe reči…

„Što je najgore ovo su odrasli, nisu klinci….gledam i ne verujem“, …ajde svi da krenemo redom i uzimamo ono što ‘nama treba’…Prestrašno. Ovo je inače u komšiluku, lokal ABC“, „Al veliki magarci da to rade, nije mi jasno, treba da budu uzor a kod njih u glavi ‘magarci po polju trce’…“,

„Idu tako ulicom kreten, debil i mentol“, „Kakve amebe!“, „Stoka!!! I mi uzimamo kredite za građenje puteva ili šta već. Bukagiju oko noge i kramp u ruke i ovakve uposliti da udaraju ceo dan za koru hleba i čašu vode“, „Dušanov zakonik! Odseći šake, pa neće više!“, „Samo jedno pitanje – zašto?“, komentarisali su naši sugrađani.

Zašto? Zato što se lepi maniri i kućno vaspitanje sve više posmatraju kao odraz slabosti, a ovakav „mangupluk“ kao normalan način ponašanja, koji najčešće niko ne sankcioniše, po principu – nema veze, igrala se deca.

Kako smo godinama sejali, sada žanjemo. Sa naplatom.

„Čuvarka parkinga“ kao dnevna doza bezobrazluka u Novom Sadu: Žena napravila živi štit i ni makac

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

63 Shares
Share via
Copy link