Beograd Magazin

Ministarstvo kulture osvanulo sa plakatima Ministarstvo za rijaliti programe i Savet za ozoniranje

Rijaliti program Srbija
Foto: Ilustracija, N1

Aktivisti Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) polepilo je sinoć plakate na zgrade Ministarstva kulture i Vlade Srbije u Beogradu. Na plakatima piše „Ministarstvo za rijaliti programe“ i „Savet za ozoniranje“.

Na tim plakatima su likovima „zvezda“ rijaliti programa zamenjena lica ličnosti iz srpske kulture. Udruženje je saopštilo da je time htelo da pokaže „odnos koji pre svega Ministarstvo kulture, ali i Vlada, imaju prema kulturi, javnom interesu, ali i Ustavu i zakonu“.

– Takođe, REM (Regulatorno telo za elektronske medije) do sada nijednom nije adekvatno sankcionisao brojna kršenja zakona poput tuča, prebijanja, zlostavljanja žena i govora mržnje –  navelo je UZUZ.

REM je, navodi se u saopštenju, „posebno bio blagonaklon prema zloupotrebama nacionalnih frekvencija kroz promovisanja nadrilekarstva i ozoniranja od strane vlasnika televizije PINK, ne odlučujući o više prijava koje smo podnosili“.

Udruženje je podsetilo da je više od 107.000 građana Srbije potpisalo peticiju kojom traže ograničavanje rijaliti TV-programa i da su, u okviru kampanje Udruženja „U ime kulture“, 42.852 građanina zvanično predložila donošenje zakona o ograničavanju emitovanja rijaliti programa.

Izvor: N1

Vladi Srbije predato više od 60.000 potpisa za zabranu rijalitija tokom vanrednog stanja

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

37 Shares
Share via
Copy link