Horoskop

Uticaj planeta i astro analiza za ovu nedelju (9.5. – 15. 5.)

Kao takva nam i dalje nudi da lakše udovoljimo dragim ljudima,  ali u početku sedmice ćemo imati i dobru percepciju kome je stalo do nas, a kome je više stalo do toga što smo mi spremni uraditi za tu osobu. Ukoliko planiramo odmor, ovo bi bila idealna sedmica za isti.

Ovo je period u kojem možemo dobiti dosta novca i možemo osjetiti intenzivnije zadovoljstvo. U ove sedmice naša koncentracija na posao is tvari u našoj okolini bi malo mogla biti bolja nego prošle sedmice, jer će Sunce i Venera pozitivno uticati na retrogradni Merkur, pa ćemo objektivnije vidjeti ono što želimo, te će nam to malo olakšati i usmjeravanje misli. Predlažen da zapisujete svoje ideje, jer bi moglo biti teško zapamtiti sve.

Pozicija Marsa

Mars je u znaku Strijelca, i dalje retrogradno pozicioniran. On kao takav, doprinosi iscrpljenosti, nervozi, umoru, usporavanju i pasivnosti. Zbog znaka strijelca nam omogućuje da sagledamo sve kako treba, ali nam ne ostavlja polje kroz koje možemo reagovati (pogotovo kad su u pitanju stvari vezane za pravosuđe, filozofiju i putovanja). I dalje je najboljka opcija posmatrati to što se dešava i učiti iz toga. Nastojati da se ne nervirate, jer kao nervozni, ljuti, zabrinuti ili tužni ne možete nikome pomoći, a najmanje sebi. Moguće su u ovom periodu pojedine predrasude koje će biti krive, s toga je jako bitno da se držite pod disciplinom i da svoje negativne osjećaje ispoljavate kroz vježbe ili druženja sa ljudima koji vas potpuno razumiju.

Pozicija Sunca

Sunce je i dalje pozicionirano u Biku. Kao takvo doprinosi stabilnosti naših osjećanja, ali i pasivnosti koju dodatno potvrđuju i ostali tranziti. Ukoliko imamo namjeru za proširavanjem obitelji, ovo je dobar period za trudnoću. Postoje poslovne prilike koje će biti izrazito plodne za nas, ali samo ukoliko ih budemo gledali sa strane sopstvenih interesa. Krajem sedmice je moguće da ćemo žrtvovati svoju harmoniju kako bi sebi digli energiju na veći nivo.Bitno je da sa ovom stranom sebe, budemo oprezni.

uticaj-planeta-zemlja

Ponedjeljak

Astro Analiza: Mjesec će biti do večeri u blizancima pozicioniran, a u 20 h prolazi u domicl, znak raka. Kao takav, doprinosi nam logici i razvoju percepcije okoline, dok ćemo prema noćnim satima postajati senzitivniji i emocionalniji. Danas ćemo imati otvorenu mogućnost da spoznamo što nas to čini sretnima, ali ćemo i sagledati neke strane sebe koje nas čine sretnima u ljubavnom životu. Jako je bitno da u predvečernjem periodu nastojimo prepustitise sopstvenim emocijama i uživati u njima.

Runa Gebo je povezana sa velikodušnošću i darovima. Podsjeća nas da danas možemo razviti nove odnose sa ljudima i ostvariti nova prijateljstva. Podsjeća nas na to da stvarnu ljubav možemo ostvariti ukoliko danas dopustiomo sebi da nas vodi iskreno ono što nas čini sretnima.

Sugestija kristala: Aragonit bi nas podstakao da održimo raspoloženje boljim nego inače.

Ove sedmice radimo akciju BESPLATNIH KONSULTACIJA astro tarota. Vaše je da pošaljete poruku u naš inbox: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija . Molimo Vas da budete strpljivi jer mnogo pitanja nam dolazi, a želimo da svi budete zadovoljni našim savjetima…

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku