Magazin

Ušao u kavez u beogradskom zoo vrtu da jaše žirafu: Pa što ne uđe kod lava il’ međeda pobratime?

budala-zirafa
Printscreen/Twitter

Svako ko je ikada ušao u zoološki vrt imao je, makar jednom, priliku da svedoči situaciji u kojoj se nađe neki bezumni ljudski stvor koji izaziva ili na bilo koji drugi način maltretira životinje.
Naravno, uglavnom one bezopasne, da se razumemo. I svi se nešto zgražavamo, čudimo, ptorestujemo po društvenim mrežama, evo i ja protestujem umesto da sam otišla da nađem budalu i našamaram, mada, kad god sam videla ikoga da muči nekog slabijeg od sebe, reagovala sam burno, a ima me poprilično, da se uplašiš, k’o od Hercegovine da sam.

Sećate se onog, greota da upotrebim ovaj izraz, ali bolji nemam, bezumnika, onog što pokušava da bude TikTok zvezda, pa ostade samo isprdak ljudski i to u pokušaju, što sebe naziva ludibratt?

Onogo što je ponižavao radnika Gradske čistoće pa dobio batine. Onog što treba njega neko da ponižava pa da vidi kako to izgleda u praksi.

E taj isti sad se našao „hrabar“ da uđe u kavez kod žirafe u beogradskom ZOO vrtu i da pokuša da je uzjaše.

Prvo, da se razumemo, prezirem zoološke vrtove i uopšte mesta na kojima se životinje drže u kavezu. Mada je istina da su to jedina mesta na kojima deca mogu da vide neke primerke životinja, one su tu ipak u zarobljeništvu. Logoru, takoreći.

Ima mnogo zoo vrtova u svetu koji su na po ko zna koliko hektara i gde kaveza nema, no, to kod nas nije slučaj, pa je i ovaj naš ‘vrt’ kao konc logor.

i malo je muke jadnim životinjama što nisu u svojoj prirodnoj sredini, samo im je neka budala falila da ih juri i da ih jaše.

I da viče: „Ćao, žirafo! Jaooj, kako beeežiii“. Jadna životinja ispustila je krik i pobegla. Još on reče „Malo se plašim, al’ dobro.“

Od koga se, magarče, plašiš? Ako si nešto naučio u osnovnoj školi, žirafe su biljojedi, brste lišće sa drveća, a ne jedu buzdovane kao što si ti.

Uostalom ,evo, pogledajte i sami:

Preporuka od srca za sledeći izazov jahanja životinje: lav, medved ili gepard. Što, šta fali?!

Ponižavao radnika gradske čistoće i snimao, a kad je dobio pesnicom po nosu kaže to je bio TikTok izazov (VIDEO)

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

komentar

Klikni da objaviš komentar

89 Shares
Share via
Copy link