Magazin Novi Sad

Dok uništavaju Frušku Goru, nadležni ignorišu poziv u pomoć! (VIDEO)

Dok nezakonite akcije uništavaju blago Fruške Gore, nadležne institucije ignorišu poziv u pomoć i pružanje objašnjenja za očigledne zloupotrebe!

Pokret “Odbranimo Šume Fruške Gore”, dana 02.03.2021. ponovo se oglasio povodom zatečenih nelegalnih radnji na ovoj planini od izuzetnog značaja:

❗❗❗📣 02.03.2021.
EPILOG ŠUMSKE AKCIJE Nacionalni Park Fruska Gora :
– Čuvari prirode su odbili da izađu na teren na…

Posted by Dragana Arsić on Tuesday, March 2, 2021

Zbog sumnje na nezakonito otpremanje trupaca, OŠFG obratili su se čuvarima prirode. Oni su odbili da izađu na mesto zločina.

Zbog toga je kontaktiran i šef čuvarske službe Dragan Vidović.

Da nevolja bude veća, jedno vozilo Nacionalnog Parka Fruška Gora bilo je prisutno na ovoj lokaciji, ali je zaposleni potpuno ignorisao nezakonitu operaciju.

Na poziv u pomoć odazvale su se beočinska i iriška policija, koje su sastavile zapisnik o zatečenom stanju i uzeli izjave OŠFG.

U roku od pola sata, došao je i šumarsko – lovni inspektor i momentalno zaustavio nezakonit utovar trupaca. Naložio je čekićanje i označavanje šumarskim pločicama klasiranja kvaliteta.

Obrazloženje: trupci ne mogu ići u promet ukoliko nemaju oznaku porekla/vlasnika šume i oznaku kvaliteta. Pre nego se trupci otpreme, šumar mora da stavi čekićem žig na svako stablo (PŠ – private šume ili DŠ – državne šume). Takođe, svaki trupac mora posedovati pločicu u boji koja označava kvalitet/klasu, i na njoj da piše ko je vlasnik (u ovom slučaju Eparhija sremska). Pored toga, trupci ne mogu biti otpremljeni bez otpremnice u kojoj je navedena količina trupaca i potpisana od šumara koji vrši otpremanje (piše otpremnicu).

Ovo je jasna slika koliko je Eparhija sremska savestan vlasnik četvrtine Nacionalnog parka, ali i dokaz da NPFG toleriše nezakonite radnje!

Otvoreno je pitanje dokle će se ovakve tragedije dešavati, kada nadležni ovog područja ne reaguju na uništavanje zaštičenog područja i zajedničkog dobra.

Kako glasi jedan komentar na datu objavu:

Milicija i inspekcija ne moraju ni silaziti sa Fruške Gore, imaju posla u tri smene!

Bespoštedna seča drveća u Nacionalnom parku Fruška gora (VIDEO)

Kristina Bondžulić

Poetičan diskutant. Disciplinuje misli pisanjem

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

269 Shares
269 Shares
Share via
Copy link