Beograd Magazin

Ulični pas spas od zime i petardi pronašao na rafu beogradskog marketa (FOTO)

Pas u prodavnici
Foto: Instagram / serbialive_beograd / nboginja

Praznici su nam stigli, stara godina lagano broji poslednje sate, a kako se bliži doček, euforija sve više raste.

Pored ukrašenih jelki i šarenih lampica kojima je ukrašen gotovo svaki dom, omiljena zabava u Srbiji su već godinama petarde, koje pucaju poput topova skoro na svakom ćošku.

Osim što ovaj vid zabave može biti opasan po one koji ju upražnjavaju, pošto su ambulante svake godine prepune povređenih klinaca koji neretko ostaju bez prstiju, vrlo je stresan i za sve ulične životinje, koje preživljavaju ozbiljnu traumu posle svakog praska.

Skrovište u lokalnom supermarketu

Zato psi i mačke traže neko skrovište da pobegnu od praznične halabuke, a ukoliko nađu neki udoban kutak, koriste tu priliku i da se malo ugreju, iako napolju nije previše hladno za ovo doba godine.

Tako je na Instagram stranici serbialive_beograd osvanula fotografija iz jednog beogradskog supermarketa, kada je jedan preslatki pas pronašao utočište na rafovima između praška za veš.

Sklupčao se i pomalo uplašeno okicama promatrao užurbane kupce dok pune svoje praznične korpe, a fotka je izazvala različite reakcije na društvenim mrežama.

Podeljene reakcije naših sugrađana

Većina je bila oduševljena preslatkim prizorom…

„Lepota mala, njoj/njemu čak ni miris praška ne smeta. Samo da se ušuška udobno i sigurno“, „Srce jedno“, „Sve više će da beže i da se zavlače, kada počnu sada sa pirotehničkim sredstvima“.

„Nije ovih dana nešto hladno, ali njima jeste, duša mala, došla da se ugreje“.  „Njegovo zadovoljstvo dok se neki baksuz ne pojavi… A ima ih pun BG. Primitivaca…“, komentarisali su neki sugrađani.

Bilo je i onih duhovitih…

„Jel ovaj medenjak ide kao bonus uz ‘Ariel’?“, „1339 dinara ker“, „Lutalica 299.99 – tako dobro tako Maxi!“,  pisali su drugi.

Međutim, bilo je onih kojima je kuca smetala, smatrajući da joj nije mesto u radnji.

„Sklonite ovog psa, da ne prenosi bakterije u namirnice“, „A šta ako ujede neko dete ili starca?“, „Primitivci, pa jel mu mesto u vitrini u prodavnici?“ , oštri su bili treći u svojim komentarima, verovatni ne razmišljajući da nesrećne životinje nemaju gde da se sklone, ukoliko im ne pomognemo.

A šta vi mislite o ovoj simpatičnoj situaciji, kom taboru biste se priklonili?

Novosadski bioskop otvorio vrata uličnim psima u ledenim danima (FOTO)

12.6K Shares
12.6K Shares
Share via
Copy link