Magazin Novi Sad

Ukrajinska IT kompanija napustila Novi Sad jer nismo uveli sankcije Rusiji

ukrajinska-kompanija

Nezadovoljna stavom srpske vlasti prema agresiji Rusije u Ukrajini, ukrajinska IT kompanija „Intellias“ preselila je svoje poslovanje iz Novog Sada u Hrvatsku.

„U ovim teškim vremenima ne osećamo odgovarajuću podršku Ukrajini od srpskih vlasti, pa je Intellias odlučio svoj razvojni centar preseliti u Hrvatsku. Novi ured kompanije nalaziće se u Zagrebu“, zvanično je saopšteno je iz ove IT kompanije koja upošljava preko 2.500 IT stručnjaka.

Oni ističu da su Hrvatsku izabrali „zbog doslednog proukrajinskog položaja, pružanja pomoći ukrajinskoj vojsci i zaštiti izbeglica“, kao i zbog podrške Hrvatske o hitnom prijemu Ukrajine u EU i zatvaranje neba za rusko vazduhoplovstvo, piše Nova.rs.

firma-instagram

„Vrlo nam je važno kako druge države reaguju na događaje u Ukrajini u kojima se nalaze naši razvojni centri. Vidimo da hrvatsko političko vodstvo aktivno podržava Ukrajinu u ratu i pruža utočište izbeglicama. Hrvatski dobrovoljci su otišli u Ukrajinu da pomognu našoj vojsci. S obzirom na sve ovo, doneli smo hitnu odluku o preseljenju ureda Intelliasa u Zagreb“, kaže izvršni direktor i suosnivač Intellias Vitaly Sedler.

Intellias je globalni tehnološki partner koji posluje u 25 zemalja širom sveta i upošljava 2.5000 profesionalaca, među kojima su i IT stručnjaci iz Srbije.

Za sada nije poznato da li će odluka kompanije da preseli posao u Hrvatsku uticati i na njihove poslovne angažmane.

Novosađani poslali snažnu antiratnu poruku i podršku narodu Ukrajine

Luftika

komentara

Klikni da objaviš komentar

72 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap