Balkan Magazin

Uhapšene 3 osobe u BiH, objavili da je nestala devojčica kod njih: “Tražio sam 50.000 evra”

nestala-devojcica-danka-ilic

Pripadnici FUP-a uhapsili su juče tri osobe za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom devojčice Danke Ilić(2) u Srbiji, a reč je o Bashar Tufankiju, Zakuan Tufankiju i Muhamed Tufankiju.

Bashar Tufankiji, inače državljanin BiH i Sirije, priznao je kasnije u prostorijama FUP-a da je širio informacije o nestanku devojčice iz Sirije i tražio 50.000 eura, prenosi “Avaz.ba”.

Međutim, kasnije je tvrdio da je reč o šali, ali se sada sve proverava, piše Telegraf.

Inače, informaciju o tome da trojica BiH državljana da trojica BiH državljana, od kojih jedan ima i državljanstvo Sirije, a drugi Srbije, je poslao MUP Srbije, zbog čega je reagovao i njihov Interpol.

Uhapšeni muškarci danas će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS, a dalje se odlučiti šta će biti s njima s obzirom da je reč o aktu Interpola druge zemlje.

Oni mogu biti krivično gonjeni zbog uznemirenja javnosti, lažnih informacija, ako se utvrdi da je reč o šali.

Oglasio se MUP

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže “Tik Tok” objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić.

Pripadnici Službe za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je užvo na Tik Toku izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.

Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B.T, Z.T i M.T., obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Direkcije za koordinaciju policijskih tela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnost i brzo reagovali na informacije dobijene od MUPa Srbije.

Dobro je za šer: Informer huška novinarku da “nabode” ujaka nestale devojčice (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link