Balkan Magazin

Uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda CG, sin dogovarao šverc kokaina iz Kolumbije

Vesna Medenica
Foto: Foto: Printscreen/Youtube

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je Vijestima više izvora iz crnogorske Uprave policije (UP).

Vesna Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Kako prenose Vijesti, prema pouzdanim saznanjima, privedena je zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

– Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu, pojašnjavaju sagovornici iz crnogorske Uprave policije.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dobilo je u februaru od Evropola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima i da će ih zaštititi ako zatreba, „jer im mnogo zna“, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, nakon dobijanja selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Izvor: Kurir

Crna Gora ukinula zabranu ulaska Danilu Vučiću, Đuki, Zvezdanu Terziću, Vladi Georgievu

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

40 Shares
Share via
Copy link