Magazin Svet

Cela Amerika traga za ovim čovekom, pucao po kuglani i restoranu, ubio 22 ljudi

ubica-mejn

Robert Kard (40), koji je noćas ubio 22 ljudi u dve masovne pucnjave u restoranu i kuglani u Luistonu u američkoj saveznoj državi Mejn, još uvek je u besktvu.

CNN prenosi da je za Kardom pokrenuta intenzivna potraga, a policija je poručila stanovništvu da ne izlazi iz kuća.

Navodi se da je u napadu ranjeno između 50 i 60 ljudi.

Policija je navela da je Kard „naoružan i opasan“ i objavila njegovu fotografiju uz koju stoji da ubica nosi odeću braon boje i sa sabom nosi automatsku pušku velike moći.

CNN saznaje iz policije da je Kard pripadnik rezerve američke vojske i da je imao sertifikat instruktora za upravljanje oružjem.

Foks njuz je imao uvid u dokumente policije Mejna u kojima se navodi da je Kard tokom proteklog leta dve nedelje bio smešten u psihijatrijsku instituciju, odakle je pušten.

Razlog za njegov boravak tamo bilo je to što je „čuo glasove i pretnje da treba da izvede pucnjavu u bazi Nacionalne garde Mejna u gradu Sako“, gde je bio rezervista.

CNN je objavio da je u gradu Lisbon na oko 13 kilometara od Luistona, gde se dogodio zločin, pronađen automobil za koji se veruje da pripada Kardu.

Džejson Levesk, gradonačelnik obližnjeg Oburna, kazao je da su svedoci pucnjave bile osobe raznih godina, uključujući tinejdžere.

On je rekao da stanovništvo u panici.

– Za ovako nešto nikada ne možete da budete u potpubnosti spremni – naveo je Levesk.

Smrtna kazna za Amerikanku koja je ubila trudnicu da bi joj uzela bebu. Pogubljenje u decembru

Izvor: Kurir.rs/CNN

Share via
Copy link