Magazin

U BiH je održano venčanje kakvo svet još nije video

svadba bih

U Bosni i Hercegovini u subotu je održano vrlo netipično venčanje. Najprije zbog činjenice da je mladoženja relativno poznat tamošnjoj javnosti. Mensur Peljto nekada je bio najbolji bokser u državi, a danas vodi svoju bokserku školu.

Drugi razlog je što je priredio venčanje kakvo Brčko, a i cela država dugo nije videla. Tačnije, od njegove prošle ženidbe 2012. godine kada je oženio Adisu.

https://www.youtube.com/watch?v=NxGm_tXed0k

S Adisom nije išlo, tako da je to venčanje koje je uključivalo helikopterski let iznad Sarajeva završilo razvodom, piše Slobodna Dalmacija.

No bokser nikada nije prestao verovati u ljubav. Ni u kič. Pa je tako s Aminom napravio reprizu prošlog venčanja, na novoj lokaciji. Naime, svečanost je održana u njegovom rodnom Brčkom, sa oko 300 gostiju.

Po svoju suprugu stigao je na konju, u tradicionalnoj narodnoj nošnji. No, ni ovoga puta svadba nije prošla bez helikoptera.

Peljto je uveren da će ovo biti njegovo poslednje spektakularno venčanje. Kaže da je u Amini, s kojom ima trogodišnjeg sina Ali Mensura definitivno pronašao sreću.

– Moram priznati da me još drži euforija, nekako nisam svjestan sreće kroz koju prolazim. Toliko je sve bilo lijepo, 12 sati intenzivne pažnje, a nama je sve prošlo kao da je trajalo deset minuta. Uživali smo i mi, a i uzvanici. Drago mi je da nas je vrijeme poslužilo zbog helikoptera i slijetanja. Bilo je oko 200 uzvanika na ranču i 170 na brodu, dakle oko 300 ukupno – kaže Peljto.

Venčanje nije bilo posvećeno samo njegovoj, nego i svim ženama, ističe Peljto.

– Mislim da sve žene ovog svijeta zaslužuju neuobičajeno vjenčanje koje sam ja priredio svojoj supruzi. Brčko i okolina ne pamte ovakvo vjenčanje. Avion, konj, kočije, “hummer” limuzina, vatromet, slavlje na brodu uz Kemala Hasića i Lejlu Zahirović, sve sam to organizirao. Osim toga, zvali su me iz Zagreba i Beograda da mi čestitaju i da mi kažu da se ovakvo vjenčanje nije dogodilo u regiji – ističe Peljto.

Avionski let je Poklon ženskom rodu.. za ženu, za majku koja život daje, a Amina od danas Peljto, hvala za prošle dane, rodjenja sinova, i sve što predstoji našem zajedničkom životu.. ???✈??????

Gepostet von Menso Peljto am Montag, 26. August 2019

Inače, Peljto se pohvalio i činjenicom da se venčao šerijatski, po muslimanskim verskim običajima.

Ovo je Peljti treći brak. Prvi put je pred matičara stao sa bivšom suprugom Tinom 1991. godine, i iz ovog braka ima kćerke Semiru i Azru. Drugi put venčao se 2012. godine sa Adisom Hotom, no tri godine kasnije i ovaj brak je nažalost doživeo krah.

Slike svadbe iz južne Srbije su urnebesne i tužne

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Inače dotični je bio istaknuti “borac” muslimanskih formacija u ratu u BIH za šta je bio optužen za ratni zločin i nakon neviđenog pritiska javnosti i politike je oslobođen.

    Ovo mu je treći brak i od toga pravi cirkus i kič neviđeni…

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link