Putovanja

Turistička mesta u Srbiji

Srbija je zemlja bogata zelenilom i prirodnim blagodetima, a danas je pravo vreme da se sve njene prirodne lepote zaista i istraže. Ako želite nezaboravnu avanturu i odmor za pamćenje onda su popularna, turistička mesta Srbije nezaobilazna. Ukoliko se pitate gde na odmor u Srbiji, samo nastavite da čitate jer imamo nekoliko dobrih i zanimljivih predloga za vas.

Planina Zlatibor – kraljica turizma Srbije


Ova planina izuzetne lepote već jako dug niz godina predstavlja jedno od najposećenijih, turističkih mesta u Srbiji. Turistička ponuda, kao i potencijal Zlatibora su zaista i više nego impresivni. Ova planina, poznata nadaleko, po svojim zlatnim, gusto zbijenim borovima, je mesto gde se sreću izuzetna lepota prirode i bogato kulturno nasleđe cele zapadne Srbije. Zlatibor je idealna destinacija za odmor cele porodice i to tokom cele godine. S obzirom na to da je velika popularnost ove planine, apartmani i smeštaj na Zlatiboru jednako su popularni i raznovrsni. Neke od najboljih smeštajnih jedinica se upravo mogu naći baš na Zlatiboru, tako da su vam ovde dobar odmor i zabava zagarantovani. Ukoliko želite da saznate više o novitetima Zlatibora, kliknite ovde.

Kopaonik- savršen za sve ljubitelje skijanja


Pored toga što je Kopaonik najlepša planina Srbije i najveći ski centar, ova divna planina je i prelepi nacionalni park koji je dom velikom broju retkih biljaka i životinja. Ovde možete pronaći preko 30 lepo uređenih i osvetljenih ski staza koje su podeljenje po posebnim kategorijama, kao i školu skijanja za najmlađe. Ukoliko se pitate gde otići za savršen, zimski odmor, naša je preporuka da se obavezno zaputite na divni, snežni Kopaonik koji će vam pružiti ne samo najbolje ski staze, već i nestvarno lepe pejzaže koji ostavljau bez daha. Ono što je neophodno za idealan odmor jeste dobar, kvalitetan i proveren smeštaj, a Kopaonik smeštaj je raznovrsan i za svakoga se može pronaći nešto.

Divčibare – pravi izbor za porodični odmor

Divčibare su prava, mala oaza savršena za odmor cele porodice i uživanje u neukrotivoj, bujnoj i nestvarno lepoj prirodi. Upravo zbog toga, nije nikakvo iznenađenje što su Divčibare postale jedno od najpopularnijih, turističkih mesta u Srbiji. Ovde ćete pronaći raznovrsan izbor turističkih atrakcija za sve generacije. Ova visoravan se nalazi u centralnom delu planine Maljen i okružena je visovima koji Divčibare štite od vetrova i stvaraju prijatnu i odličnu klimu. Divčibare su omiljeni izbor mnogih porodica sa decom koja žele da uživaju u raznim, zimskim čarolijama. Smeštaj na Divčivarama neprestano raste i razvija se. Ponuda je svakim danom sve bolja i bolja, a dobar smeštaj samo će da dodatno upotpuni čaroliju vašeg odmora.

Nadamo se da je ovaj kratak tekst uspeo da vam pokaže bar deo bogate, turističke ponude Srbije. Naša zemlja je zaista bogata i poseduje mnoštvo divnih mesta za odmor za sve generacije. Banje, jezera, reke, proplanci i planine samo su deo impresivne, turističke ponude Srbije.

Darko Damnjanović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link