Lifestyle Magazin

Transformacija kuće kao čarobnim štapićem: Ovih nekoliko koraka možete svi da ispoštujete (FOTO)

uredjenje doma
Foto:Jam Press/@stantonrenovation / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Moli Bel (26) i Sem Heptonstal (29) iz Stafordšira kupili su 2020. kuću staru gotovo 100 godina. Građevina je bila ofarbana u jarke boje sa starinskim nameštajem, a par je očajnički želeo da je preuredi kako bi bolje odgovarao njihovom ukusu.

Objekat je imao tri spavaće sobe, dva kupatila, kuhinju, trpezariju, dnevni boravak i dvorište. Kada su kupili kuću, mislili su da je potrebno samo sve preurediti, ali su brzo shvatili da treba da krenu od početka i da je potrebno uraditi i grube radove.

– Kada smo prvi put razgledali kuću, odmah smo se zaljubili u nju. Želeli smo da stavimo svoj pečat na to i stvorimo nešto što bismo mogli da nazovemo svojim domom, pa smo odlučili da uradimo kompletno renoviranje. Ubrzo se cela kuća pretvorila u gradilište! – rekla je Moli, menadžerka marketinga.

kupatilo
Foto:Jam Press/@stantonrenovation / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tokom renoviranja, odlučili su da urade otvorenu kuhinju kako bi dobili trpezariju uklanjanjem unutrašnjeg zida. Zatim su odlučili da preurede zimski vrt novim krovom, dvokrilnim vratima i stvaranjem posebnog salona u prostoru.

Iako su angažovali profesionalce za obavljanje većih poslova – uključujući uklanjanje zida i rad na stakleniku – Moli i Sem su sami preuzeli sitnije poslove.

– Većina posla odvijala se u drugom delu dana, tako da smo samo uveče i vikendima mogli da sređujemo. Ponekad bismo bili ovde do devet ili deset uveče i završavali sve što je potrebno. Sem i ja smo ušli u ovo bez ikakvog znanja – nikada ranije nisam okrečila sobu, Sem nije koristio bušilicu, ali jednostavno učiš dok radiš – objašnjava Moli.

uredjenje doma
Foto:Jam Press/@stantonrenovation / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Obojila je hromirana vrata tuša, zatim ofarbala pomoćne ormare i prekrila radnu površinu mermernom lepljivom trakom. Takođe je obnovila staru kutiju za skladištenje koristeći ostatke boje iz drugog projekta, dajući kutiji zadivljujući preobražaj.

Moli je takođe pretvorila običnu staklenu vazu IKEA vaznu u moderan ukrasni lonac neutralnih tonova. Ona procenjuje da bi slična vaza bila tri puta skuplja. Čak se oprobala i u umetnosti i zanatima, stvarajući sopstveno apstraktno umetničko delo trošeći novac samo na boje i platno.

kuca pre i posle
Foto:Jam Press/@stantonrenovation / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Par je takođe sam uradio spavaću sobu i trpezariju, prateći Instagram video tutorijale. Unutrašnje renoviranje su završili za nešto manje od četiri meseca. U bašti su uklonili staru podnu oblogu i dodali terasu i travu. Par je otkrio da se cena njihovog doma povećala za 80.000 funti i da sada vredi 265.000 funti.

– Sada smo potpuno gotovi i sve to je potpuno transformisalo naš dom. Zaista smo zadovoljni rezultatima. Stvorili smo naš dom iz snova, u kojem možemo da živimo zauvek – izjavila je Moli.

Izvor: Zadovoljna.rs

Od stare štale napravili raj u 33 kvadrata i dokazali da ljubav, mašta i trud mogu sve

Share via
Copy link