Magazin

Nadal opljuvao Đokoviće: Familija Nadal je normalna, a pogledajte Novakovo okruženje

toni i rafa nadal

Dva najuspešnija tenisera u istoriji belog sporta važe su za dobre prijatelje, a njihovo rivalstvo poprimilo je legendarne razmere. Posebno kada se uzmu u obzir međusobni dueli i broj osvojenih titula.

Međutim, iako su uvek iskazivali međusobno poštovanje, senku na njihov dobar odnos u poslednje vreme sve više baca situacija zbog koje je Nole odstranjen sa Australijen opena.

Toni Nadal, bivši trener španskog asa i njegov stric, je u intervjuu za La Vangardiju govorio o pravom okruženju za stvaranje šampiona i uticaju porodice. Tom prilikom nije propustio da odapne otrovne strelice na račun Đokovićeve porodice.

Na konstataciju novinara španskog lista da lepo vaspitani Rafa nikad sebi ne bi dozvolio da se nađe u situaciji koju je iskusio Novak u Australiji, Toni je odgovorio da okruženje nije garancija uspeha, navodeći upravo Đokovića kao primer.

– Dozvolite mi da pojasnim… Pogledajte šta je Đoković sve osvojio sa onakvim okruženjem. U svakom slučaju, familija Nadal je normalna i uvek će biti. Počevši od mog brata Migela Anhela koji je igrao za Barselonu – rekao je Toni Nadal, izazivajući šok teniskog sveta.

Toni je izjavio da je oduvek verovao da će Rafa biti sjajan igrač, ali ne i da će osvojiti 21 gren slem titulu i preskočiti čuvenog Pita Samprasa. On se tu zaustavio, jer navodno ne želi da ga kuje u zvezde i naziva „genijem“. Dodao je da veruje da će njegovom nasledniku Karlosu Alkarazu biti olakšan put, jednog dana kada se najveća teniska trojka povuče.

Izvor: Nova

Novak otvorio dušu: Kolege su me mnogo povredile, osetio sam njihove poglede

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link