Srbija Vesti

Toma Mona predviđa da će Priboj za 5 godina biti k’o Švajcarska

tomislav-momirovic
Foto: Instagram/Toma Momirović

– Uveren sam da će za pet godina Priboj izgledati kao Švajcarska kada se realizuju projekti o kojima sada pričamo i da će biti motor razvoja Zapadne Srbije i neće se stati dok se sve to ne realizuje – poručio je ministar građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na putu Kokin Brod – Pribojska banja.

On je rekao da je završeno samo 10 kilometara rehabilitacije te saobraćajnice na teritoriji opštine Priboj, da će još 8,5 kilometara biti završeno 15. septembra, a poslednjih šest kilometara do 15. novembra.

– Potpuno poštujemo dinamiku na putu za Priboj, ali i za Novu Varoš, značajan najmanje i koliko auto-put Miloš Veliki – rekao je Momirović.

Istakao je da ni u okolnostima evropskih previranja, kada je u Evropi rat Srbija ne odustaje i pored 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, radi i regionalne puteve.

– Ovi projekti menjaju zemlju i perspektivu svih gradova, ne samo Priboja nemamo pravo da odustanemo od toga –  rekao je on.

Radovi na rehabilitacija državnog puta Kokin Brod – Pribojska banja započeti su u septembru prošle godine, a izvode ih Putevi Užice i Novi Pazar put.

Presednik opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da poseta ministra pokazuje zainteresovanost države za Priboj.

On se zahvalio Novi Pazar Putevima na kvalitetno urađenoj deonici puta i istakao da i Putevi Užice rade kvalitetno ali da se nada da će ubrzati.

– Danas smo razgovarali i o drugim infrastrukturnim radovima u Priboju. Potvrđeno je da će se raditi sve što je obećano prilikom poslednje posete predsednika Srbije-

Poručio je da nema odustajanja i da se nastavlja sa državnim ulaganjima u Priboj.

– Nadam se da ćemo našom odgovornošću i boljim radom vratiti sve što država u nas ulaže – rekao je on.

Poslanik Krsto Janjušević zahvalio se državi što nema prekida u radovima na putu koji ima nemerljiv značaj za privredu i turizam Priboja.

Istakao da ta investicija ima dodatnu vrednost kada se u zbiru gleda sa daljom izgradnjom auto-puta na koridoru 11.

– Ponosni smo na to što je Srbija umrežena auto-putevima i ovakvim saobraćajnicama koje pokazuju i privredi i turizmu da se ide u pravcu novog razvoja u korist svih građana Srbije za opšte dobro – rekao je on, preneo je Tanjug.

Izvor: Politika

Toma Mona najavio epohalnu inovaciju, dronovi će pratiti Sokola na brzoj pruzi

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • hm, slatko se nasmejah za ovo „ko Švajcarska“..o čemu ovaj priča ??? o tužnom gradu koji je izgubio i stanovnike, i mladost, i industriju.. o gradu u kome još ulice ne mogu „da zakrpe“, gde čopori pasa haraju po ulicama gde je prava veština proći a da vas neko ne ugrize… i mnogo što šta još… uostalom, to mu je, tu prisutni, Krsto Janjušević trebao bolje „nafilovati priču“, da bar ima bolju prodju.

614 Shares
614 Shares
Share via
Copy link