Magazin Svet

Srušena teorija zavere: Zašto se zastava na Mesecu vijori

Američka Nacionalna vazduhoplovna i svemirska administracija (NASA) rešila je da izazove sve one koji veruju u neku od teorija zavere na “okršaj”.

– Mislite da nismo sleteli na Mesec? Ili da je Zemlja ravna ploča? Istražujemo bilo koju od teorija zavere i lažne vesti u specijalu povodom Noći veštica – pitajte nas šta god želite. Šta mislite koje smo to tajne planove kovali tokom godina? Podelite ih sa nama! – napisali su na zvaničnom Tviter nalogu NASA predstavnici ove agencije, gde ih prati više od 41 miliona ljudi.

Naravno, mnogi su sa oduševljenjem dočekali ovaj izazov i postavili veliki broj pitanja i pretpostavki, na koja su stručnjaci iz NASA odgovarali, a čitaoci su prisustvovali razbijanju teorija zavere, piše Nova.

Naravno, jedno od pitanja bilo je nezaobilazno – ukoliko su ljudi stvarno sleteli na Mesec, kako je moguće da se na snimku američka zastava vijori, kao da ima vetra, a poznato je da u svemiru nema vazduha.

NASA odgovor: Hvala na ovom pitanju! Zastave izgledaju kao da vijore, ali zapravo se ljuljaju. Ljuljanje se na Zemlji dešava zbog gravitacije i otpora vazduha, ali se na Mesecu sve što se zaljulja nastavlja da se pomera mnogo duže.

Oni su potom podelili i link ka odgovorima na najčešća pitanja i zablude, a potom nastavili sa repliciranjem radoznalim pratiocima.

Jaffa nam je objasnila da sve vreme pogrešno jedemo omiljeni biskvit

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

215 Shares
215 Shares
Share via
Copy link